E1 spelers een compliment waard

28 maart 2009 0:00

GDA E1 - DUNO E1 uitslag 5 - 3 In de aanloop naar deze wedstrijd speelden we eerder die week bij DSVP. Een ploeg die uitkomt is de hoofd klasse. Die avond was niet echt een goede generale want die wedstrijd werd met maar liefst 6-1 verloren. Ik weet niet wat er deze avond met de kinderen was maar ze waren er niet echt bij. Collectief falen heet dat. Vanwege wat pijntjes hebben we het ook donderdag wat rustiger aan gedaan. Zaterdag morgen om 08.00 uur verzamelen. Ik zie de kinderen en hun strakke bekkies en merk dat ze zichtbaar zenuwachtig zijn. Zulke wedstrijden spelen we eigenlijk ook te weinig. Ook in de kleedkamer zijn ze muisstil en kleden zich rustig aan. Dit zijn voor een trainer wel de gemakkelijkste wedstrijden als het gaat om motiveren. Wel nog aangegeven lekker te gaan voetballen en dat we al een heel mooi seizoen achter de rug hebben. Als we aan de wedstrijd beginnen dan lijkt het er toch op dat we krampachtig in het veld staan. Voor we het echt door hebben staan we binnen 2 minuten met 2-0 achter. Dat is even slikken, maar Duno weet zich enigszins te herpakken en komt steeds vaker voor de goal van GDA met goed combinatie spel. Dan valt de aansluittreffer en je ziet even de twijfel bij GDA. Als Coen dan aan een mooie actie begint en zich voor de goal vrij speelt tel ik de 2-2 al. Helaas raakt hij de bal niet lekker en schiet naast. Direct hierna komt GDA op een 3-1 voorsprong. Ondanks dat wij het betere veldspel hadden was GDA heel trefzeker in de afronding.
Na de rust hetzelfde beeld een goedvoetballend Duno kansen creërend maar niet tot scoren komend. Weer is het GDA die het net van ons weet te vinden. (4-1). Nog steeds heb ik er hoop op dat het goed komt. Als dan eindelijk de 4-2 en ook nog eens de 4-3 valt hebben we nog 10 minuten te gaan. Het lijkt wel de thuiswedstrijd alleen nu andersom. Toen stond Duno met 4-1 voor en werd het uiteindelijk 4-4. Duno kreeg weer extra veerkracht en ging op zoek naar de gelijkmaker. Als de scheidsrechter voor een overtreding fluit op z'n 20 meter voor onze goal,. Laat hij de vrije trap overnemen omdat Coen te dichtbij stond. Ik de herkansing gaat hij erin en dat was ook de nekslag die onze jongens niet meer te boven kwamen.
Na de wedstrijd gaven veel van de jongens en aanhang de schuld aan de scheidsrechter. Misschien heeft hij op een aantal momenten slim gefloten maar als je na 2 minuten al met 2-0 achter staat doe je zelf ook iets niet goed. Wel vond ik het kwalijk dat bepaalde ouder(s) zich te nadrukkelijk bezig hielden met de scheidrechter. Op een bepaald moment was hij meer met de kant bezig dan met het spel. Als hij op een gegeven moment ook openlijk roept dat hij nog meer tegen ons zou fluiten als de aanhang zijn mond niet hield. Dat vond ik een kwalijke opmerking en reken hem dat ook aan. Want per slot van rekening gaat het om de wedstrijd het spel en KINDEREN.
Wel wil ik al mijn spelers een compliment geven voor de wijze waarop we zijn blijven voetballen. Dat er aan het eind van de wedstrijd wat frustratie was bij spelers is normaal en dat hoort bij het proces van groter worden. Daar hoort verliezen ook bij.