DUNO E1 in tweede wedstrijd onderuit

1 september 2012 0:00

HSV Escamp E1 - DUNO E1 6 - 2 De eerste dag van september was een mooie zonnige dag, en dus prima weer voor een voetbalwedstrijd.Onze helden moesten op bezoek bij HSV Escamp. Na de 6-0 overwinning van vorige week begonnen we vol zelfvertrouwen aan de wedstrijd, maar dat gold ook voor de tegenstander, die de eerste wedstrijd met 7-2 had gewonnen. Dat beloofde een mooi voetbalgevecht.Erik verving vandaag Romano in het doel, die eerder op de dag met de E2 had meegespeeld. De grasmat werd blijkbaar mede mogelijk gemaakt door Beter Bed, want de spelers van HSV Escamp lagen regelmatig languit in het gras, soms zelfs met meerderen tegelijk.De scheidsrechter, al op respectabele leeftijd, floot een prima wedstrijd, maar was door alle onderbrekingen gedwongen om de speeltijd een beetje op te rekken, met als gevolg een lange blessuretijd in zowel de eerste als de tweede helft. Dat nam overigens niet weg, dat HSV Escamp over een goed team beschikte. DUNO speelde het meer verzorgde voetbal, maar HSV Escamp was zeer gevaarlijk in de omschakeling. Daarbij werden ze overigens wel geholpen door DUNO, die bij uitbraken vergat vroeg druk te zetten. De verdedigers van Escamp konden regelmatig ongestoord het halve veld oversteken.Dat bleef niet onbestraft, en zo kwam HSV Escamp in de eerste helft verdiend op een 2-0 voorsprong. DUNO kreeg nog wel een mooie kans, toen Elian aflegde op Luke, die verwoestend uithaalde, maar helaas stond de lat in de weg. In de tweede helft deed DUNO dat een stuk beter. De 3-0 kwam dan ook een beetje uit de lucht vallen.De wedstrijd leek gespeeld, maar zo dachten onze helden er niet over. De druk op de tegenstanders werd opgevoerd, en kans op kans ontstond. Elian bracht met twee doelpunten de spanning terug in de wedstrijd, en bij 3-2 leek de ommekeer nabij.Ondanks het feit, dat DUNO nu de betere ploeg was, scoorde HSV Escamp de 4-2. Dat bleek wel de genadeklap te zijn, want daarna creëerde DUNO niet veel kansen meer.HSV Escamp scoorde nog wel twee keer, en zo viel de nederlaag uiteindelijk vrij hoog uit. De conclusie mag getrokken worden, dat DUNO een lesje in efficiënt voetbal heeft gekregen, en dat ze nog moeten leren wat vroeger te storen, om het voor de tegenstanders moeilijker te maken in de aanval te gaan.Volgende week weer nieuwe kansen in de thuiswedstrijd tegen GSC Esdo. Ruud Nobel