DUNO E1 geeft koploper RKDEO sterk tegenstand

27 november 2011 0:00

RKDEO E1-DUNO E1 6-3, 26 november 2011 Vandaag tegen de koploper in onze poule Als we deze hebben gespeeld hebben we de sterkste in onze afdeling gehad. Vooraf afgesproken met de jongens dat verliezen niet erg is maar niet op de manier zoals verleden week.

Verliezen kan maar moet er wel strijd geleverd worden. Ook vandaag begon DUNO weer goed en was ook de eerste kans voor ons. Wat zou het leuk zijn als het een keer zou lukken als die bal er dan eens in rolt. Je kon wel zien dat RKDEO uit een groot arsenaal spelers kan putten ze hebben daar geloof ik 20 E zeventallen rondlopen.

Ook bij dit team zag je dat ze behoorlijk kwaliteit hadden en al wat langer met elkaar lopen te voetballen. Het is daarom jammer dat er bij ons vaak door niet goed opletten en niet met elkaar praten en naar elkaar luisteren de tegenstander wel altijd bij de eerste de beste kans op voorsprong kan komen. Of het kan wezen dat het gewoon een mooie pass was van rechts naar links voor het doel waaruit RKDEO scoorde. We komen dan goed terug op 1-1 door een goed doelpunt van Bradly uit en voorzet van Ufuc.

Dan valt er weer snel een doelpunt voor RKDEO wat we ons wel moeten aanrekenen. Weer een corner en weer staan we niet goed op te letten en weer kan er gescoord worden uit een kopbal. Hier moeten we echt goed op gaan letten want we krijgen teveel doelpunten tegen zo. In de rust aangegeven omdat het voetballend nog niet echt lukte vandaag bij ons het dan maar een met de lange bal te proberen zodat de druk meer op hun achterhoede kwam te leggen. Toch was het RKDEO dat als eerste weer scoorde. We kwamen weer snel op 3-2 door een doelpunt van Calvin. In deze fase van de wedstrijd was het jammer dat iedere keer als wij wat terug deden we vergaten te verdedigen en bijna drie minuten later zij weer scoorde. Het werd dus snel 4-2 en direct van de aftrap weer 4-3 door Bradly. Na drie minuten weer 5-3 en dat in de extra tijd de bal nog via Samuel in eigen doel rolt was niets aan te doen.

Als ik dus achteraf kijk heb ik wel veel strijd gezien we hebben drie keer gescoord, niet altijd goed verdedigd en een beetje geflatteerd met 6-3 verloren. Volgende week spelen we vriendschappelijk en daarna krijgen we Quick thuis. Zij hebben ook een punt het wordt dan maar eens tijd om een overwinning te pakken. Ik zie jullie maandag Harry