DUNO E1 speelt doelpuntloos gelijk

20 april 2013 0:00

SVH E1 - DUNO E1 0 - 0 Vandaag stond de uitwedstrijd tegen SVH E1 op het programma. Basten was er helaas niet bij vandaag. Eerder dit seizoen was er al voor de beker in een moeilijke wedstrijd met 2-1 gewonnen van deze tegenstander. Inmiddels zijn de krachtsverhoudingen wat gewijzigd: DUNO speelt om de bovenste plekken in de competitie en SVH zit meer in de onderste regionen. De eerste helft werden fans van beide partijen niet verwend. Het was erg koud en er stond een harde wind. Het spel was van beide kanten vrij matig en speelde zich voornamelijk af op een kwart van het veld, ergens links halverwege het veld. Ik denk dat ik daar zo'n 25 inworpen heb mogen tellen. Toch een paar hoogtepunten: een schot(je) van Olav op doel, een kans voor Youri, 2 corners zonder gevaar van SVH, 2 corners zonder gevaar van DUNO en een mooie vrije trap van Luke van heel ver weg in de buurt van de kruising. Uitblinker van die eerste helft was de scheidsrechter. Voor aanvang werden de spelers in twee rijen geposteerd, uitgebreid toegesproken (respect?) en verzocht alle tegenstanders de hand te schudden. Tijdens het spel blonk hij uit door eerlijk en adequaat te fluiten. Tenslotte had hij een smetteloos, professioneel scheidsrechtersoutfit aan! Van spelerszijde was Danique toch wel het meest opvallend: ook vandaag weer wist ze vele aanvallen van de tegenstander te ontregelen voordat het echt gevaarlijk werd. Na de rust werd er door DUNO veel beter gespeeld en ontstond er een groot veldoverwicht. Dit resulteerde echter niet in hele grote kansen. Op mijn notitieblokje staan 2 corners voor DUNO en, na een pass van Youri, een schot van Jay in het zijnet. SVH kwam aan niet veel meer toe dan counteren. Ook zonder echte kansen overigens: Danique en Luke waren hun tegenstanders eigenlijk steeds de baas. Romano hoefde maar 1x echt op te treden. Een hoge bal die over hem heen dreigde te gaan, werd prachtig met twee vuisten weggeslagen. De laatste 10 minuten was er een groot offensief van DUNO. Een mooie aanval over veel schijven resulteert in een schot net over het doel door Youri. Dan een pass van Sem op Olav, deze omspeelde prachtig de keeper en haalde vol uit….. helaas, er stond nog een speler op de doellijn. Elian kreeg nog twee keer ietwat kansrijke, maar wel moeilijke ballen: met de rug naar de keeper en een aantal SVH-spelers in de buurt. Daarna nog een scrimmage met veel oeh's en ah's, maar ook nu niemand die de trekker wist over te halen. Het zat er blijkbaar gewoon niet in vandaag. Toch heb ik mooie dingen gezien en ik zou graag even Olav in het zonnetje willen zetten: in de tweede helft speelde hij bijzonder goed, was continue dreigend en steeds zijn tegenstander de baas. Jammer dat het niet beloond werd met een doelpunt. Al met al een vrije slechte eerste helft en een toch heel behoorlijke tweede. En aangezien we thuis nog steeds een 100% score hebben, zie ik de return op de Haagsche Dynamiek wel met vertrouwen tegemoet. Henk Demmink