E1 laat weer zijn visitekaartje achter

24 januari 2009 0:00

Westlandia E1 - Duno E1 uitslag 2 - 4 (2 - 1)
Op uitnodiging van Westlandia mochten onze jongens bij en tegen hoofdklasser Westlandia E1 een oefenwedstrijd voetballen. Met Arie in de goal, Rodi op rechts, Boris in het midden, Kerem als linksachter, tussen de linies Leroy, op links Coen en op rechts Bram. Amit begon als reserve. De jongens gingen er de eerste 5 minuten goed tegenaan. Na een mooie voorzet van Leroy kon Coen het eerste doelpunt scoren. Daarna vielen er gaten en Westlandia zag zijn kans: 1-1. De combinaties werden wel gezocht maar kwamen vaak niet aan. Ook liepen ze zo te jagen dat dit te veel energie kostte. Westlandia maakte hier goed gebruik van en liet 1 man voorin staan. Deze kon (te) makkelijk weglopen en scoorde de 2-1.
In de rust moesten Henk en Arie weer een peptalk houden. En het was een hele goeie!!!!!! Wat een verschil met de eerste helft. Nu werden de combinaties gezocht en gevonden, lieten ze de bal het werk doen. Iedereen werkte voor en met elkaar. Ging Rody naar voren, liet Bram zich goed naar achter zakken. Of als Boris mee in de aanval ging, nam een ander zijn plek over. Westlandia kwam er nauwelijks meer aan te pas. Na een pass van Bram op Leroy die naar Coen kaatste werd de 2-2 een feit. De jongens zagen dat dit het voetbal was wat hen de overwinning kon brengen. Achterin werd het door Kerem, Rody en Boris goed dicht gehouden. Bram, Leroy, Amit en Coen konden elkaar voorin goed vinden. De meeste kansen waren voor DUNO, maar de keeper van Westlandia weerhield hen van scoren. Na een mooie voorzet van Bram op Coen werd het 2-3. En ook de 4e goal voor DUNO kwam voort uit goed samenspel, Bram op Coen en 2-4 was een feit. Jongens als jullie nu altijd beginnen met een 2e helft te spelen en de hele wedstrijd dit zo vol te houden dan is het kampioenschap niet ver weg. We hebben genoten van jullie.