Feestopstelling bij DUNO JO11-2 tegen VELO JO11-6 leidt ook tot winst

7 november 2017 0:00

De wedstrijd waar menig speler naar uit heeft gekeken, want op papier leek dit een makkelijke tegenstander te worden. Ylan, normaal gesproken keeper, wilde vandaag weer eens een wedstrijd spelen en uiteraard wilde de verdediging in de aanval! Een feestopstelling zou voor vandaag het gevolg zijn, maar toch werd er begonnen met de sterkste opstelling.

De eerste tien minuten zijn een vervolg van de warming-up: onnauwkeurige passes en aannames. Vanaf minuut één werden er geen duels gewonnen en leek het gewoon te vroeg te zijn voor onze jongens. Gelukkig maakte VELO er geen gebruik van en konden we elke poging tot aanval van hun kant op tijd afstoppen. In de tiende minuut was het dan wel raak voor DUNO, waarbij linksback Sem de achterlijn haalt en voorgeeft. Helaas kan niemand zijn voet er tegen zetten, waardoor de bal doorschiet en bij Jayden (positie: laatste man, nu gestationeerd op de achterlijn van de tegenstander) terechtkomt. Hij kan de bal voorgeven en dan is het alsnog Sem die de 1-0 binnenschiet. De 2-0 komt, helaas voor VELO, op naam van één van hun spelers. De speler wil de bal wegschieten, maar wanneer hij deze helemaal verkeerd raakt, gaat de bal zo over de keeper heen het goal in. Dan komt er het eerste doelpunt dat ik als coach én verslaggever dit seizoen heb gemist (ik blijf toch een vrouw): de 3-0 van Luuk. Uit betrouwbare bron heb ik vernomen dat de keeper er nog aan zat, maar dat de bal toen binnenkant paal er toch in ging. Oja, deze rechtspoot schoot met links! De 4-0 komt vervolgens van Ylan, die de bal keihard tegen de touwen schiet.

In de rust krijgen de spelers nog een peptalk, want van de zijkant ziet het er allemaal wat sloom uit in het veld. Er worden wat wisselingen doorgevoerd en de coach taak wordt overgeven aan Marion, want zelf moet ik helaas weg voor mijn eigen voetbalwedstrijd! Gelukkig word ik via de whatsapp goed op de hoogte gehouden van het doelpunten verloop.

Wanneer er al weer tien minuten gespeeld zijn, trilt gelukkig mijn telefoon: Sem heeft de 5-0 binnengeschoten. Niet veel later heeft Niels de 6-0 gescoord, naar wat ik maandag op de training hoorde een prachtig afstandsschot! En als afsluiter was het weer Sem, die voor de derde keer het net wist te vinden en daarmee de eindstand op 7-0 bracht! Sem heeft zijn portie doelpunten voor de komende tijd dus wel weer gehad.

Zaterdag spelen de jongens tegen Quick JO11-4. Zij staan vijfde (dus twee plekken boven ons) met een wedstrijd minder gespeeld. Het verschil is echter maar één punt, dus hier kunnen goede zaken gedaan worden! Helaas is die wedstrijd pas om 13:30 uur en ben ik er zelf niet bij, maar ik heb er alle vertrouwen in!