DUNO E2 met grote cijfers langs HBS

31 januari 2016 0:00

Duno E2 - HBS E10 9-1
Voordat ik met het schrijven van dit verslag begin, las ik het verslag van de uitwedstrijd bij HBS nog even door. Daar verloren wij met 3-1. Wat toen bleek was dat de HBS jongens goed wakker waren en de DUNO jongens verre van. We spelen voor de eerste keer dit seizoen op zondag. Wat een gelukje voor ons, los van de extra slaap die de jongens waarschijnlijk hebben gehad, is dat het weer aanzienlijk prettiger is dan gisteren. Geen wind of regen op deze rustige ochtend.

Waar het ook vrij rustig was, bij HBS, waar Maurits na een fietstochtje achterop bij Pa prima op tijd aanwezig was. Toen er geen groen/zwart werd gespot, besloot Ronald dan toch maar zijn telefoon te checken. Hij heeft Maurits laten fietsen richting DUNO en ging zelf achterop, dan was Maurits vast opgewarmd. Goed bedacht hoor! Volgens Marco had hij ze ook best even willen ophalen hoor....., een dooddoener. Koffie/thee en Aquarius dan maar, die deze keer door ieder afzonderlijk werd gehaald, maar wel gezamenlijk werd opgedronken. Alle jongens behalve Jonathan, waar Joey voor kwam invallen (dank je), richting kleedkamer, waar de tactiek vast besproken werd. Dan lekker opwarmen. De keeper werd onder vuur genomen door Rob. Quintens mascotte werd ook deze keer weer met zorg in het doel gehangen. Hij zou geluk brengen! Bij de uitwedstrijd bij HBS was de Leprechaun er nog niet, toen was Vincent nog druk op zoek naar Ierse klavertjes 4.
E2 compiOnder leiding van Olaf of Calvin zou de wedstijd snel beginnen. Er was hierover in huize Ruijl de hele week al enige strijd ontstaan wie de E2 zou mogen fluiten. Olaf wilde graag en stond gepland maar Calvin wilde ook. Hoe hij het voor elkaar heeft gekregen weet ik niet maar Calvin heeft deze keer gewonnen. Wie wil dat nou niet, het team van je broertje Destino fluiten? De start van de wedstrijd was veelbelovend. Quinten in het doel, Destino, Ruben en Nino in de verdediging, Daan, Bas en Regino in de aanval. Maurits, die nog een beetje last had van zijn lies en Joey voor de wissel. Meteen lag daar de druk van de DUNO jongens op de kleine dribbelaars van HBS. Waar bij de vorige wedstrijd onze jongens nog niet wakker waren, waren ze dat nu duidelijk wel. Bij de eerste aanval in de eerste minuut scoort Daan zijn eerste doelpunt na een mooie voorzet van Bas. Wat een droomstart!
Wat een heerlijk samenspel. In de vierde minuut is het Regino die ons op 2-0 zet. Twee minuten later is het Bas die mooi hard inschiet op een fijne voorzet van Daan. Wat ons opvalt is dat de jongens onderling elkaar goed coachen en dat ze hun positie houden. Zeker ook Quinten die zijn verdediging scherp houdt. De aanvallen van de HBS jongen waren niet onaardig, zij wisten elkaar ook goed te vinden, maar onze verdediging staat. Destino, Ruben, Nino en Joey houden de boel op slot. Daan treft nog twee keer doel (met een keer hulp van HBS) voor de rust en zo staan we riant met 5-0 op voorsprong. In de rust bij de limonade hoor ik de kleinste bikkel van HBS zeggen dat zij ook best vijf doelpunten (het liefst zes) in één helft kunnen scoren. Goeie instelling! Dit mag in de tweede helft voor ons natuurlijk niet fout gaan.

Het lijkt er even op dat DUNO zich na het fluitsignaal voor de start van de tweede helft laat afbluffen. HBS wil zich niet zomaar gewonnen geven. Ze krijgen behoorlijk wat kansen maar hebben pech met afronden. Dan hebben wij Quinten natuurlijk, die er staat als het nodig is. En onze voorhoede verdedigde goed mee. In de vijfde minuut wordt het dan 5-1. Langs de kant roept Ernesto dat de jongens gewoon moeten blijven voetballen en de positie moeten houden. Een mooi schot ruim over de keeper van Regino in de rechterbovenhoek maakt het 6-1. Daan, die zijn kleine HBS verdediger vandaag echt de baas was, wist er 7-1, 8-1 (met hulp van de keeper) en 9-1 van te maken. Klasse. De 10e hing in de lucht toen Bas de bal vanuit een corner op het hoofd van Regino legde.....jammer op de lat! Dat was de kers op de taart geweest. De penaltyserie was een leuke, ik heb slechts twee ballen langs Quinten zien glijden. De allerlaatste pingel was de mooiste, de kleinste bikkel van HBS nam al "brullend" een aanloop, alsof hij al zijn frustratie in dit schot wilde leggen. Een lach op alle gezichten.
E2 Destino
In de kleedkamer had Ernesto voor alle spelers een woordje. Het was vandaag echt een mooie teamprestatie. Het was daarom best even moeilijk om de speler van de week te kiezen. Hij gaat mee met Destino, die de laatste weken steeds groeit en vandaag heer en meester was in de verdediging. Top Des! Geniet ervan. Jongens, we hebben genoten van jullie. Het was een heerlijke wedstrijd om naar te kijken en een prettige winst tegen de nummer 3 van de ranglijst. Hierdoor stijgen wij een plekje, al is het misschien nog een wat vertekend beeld vanwege de afgelastingen van de andere teams in de poule. Volgende week halen we onze eerder afgelaste wedstrijd tegen Vredenburch in.
Tot morgen, alweer, bij de training! Of anders, tot volgende week!