Tweede bekerwinst voor DUNO JO11-2

19 september 2017 0:00

Volgens de statistieken stond er vandaag een spannende wedstrijd tegen HVV JO11-4 op het programma: zij wonnen van Blauw Zwart en verloren van Quick Boys, net als wij. Helaas is Koen ziek wakker geworden, maar gelukkig blijven er dan nog 8 fitte JO11-2 spelers over.

HVV begint sterk en creëert ook meteen een zeer grote kans. DUNO is wakker geschud en neemt het heft zelf. Door goed doorgaan kan Jorg in de vierde minuut al de 1-0 binnen tikken. Het is een spannende wedstrijd, met veel beleving van beide kanten. Wanneer Sem aan de linkerkant op komt, maar onderuit gehaald wordt, krijgt DUNO een vrije trap mee. Jayden eist de bal op, en terecht: hij schiet de bal strak de goal in, 2-0! Beide teams blijven de eerste helft gevaarlijk, maar doelpunten blijven uit.

De tweede helft begint HVV sterker en is DUNO even zoekende. Gelukkig weet de verdediging, op dat moment bestaande uit Luuk, Troy en Juan, HVV tijdig af te stoppen. Bij een vrije trap van HVV is de goede redding van Ylan noodzakelijk om een goal te voorkomen. Helaas wordt na 13 minuten spelen toch de 2-1 van afstand binnengeschoten. Met deze stand en het aanvallende HVV wordt de wedstrijd weer heel spannend. Beide teams zijn gevaarlijk en worden er mooie kansen gecreëerd. Het is DUNO dat nog tot scoren komt. Een goede corner van Sem wordt door Jayden binnengekopt. Leon krijgt nog een kans, maar schiet net naast. Dan is het Luuk die aan de rechterkant een actie inzet en schiet op de goal: de bal vindt een gaatje door de benen van de keeper. Het staat 4-1, wat ook de uitslag wordt. Beide teams hebben leuk voetbal laten zien: mooie individuele acties, maar ook goed samenspel.

Met 6 punten uit drie wedstrijden heeft DUNO een mooie tweede plek behaald in de bekerpoule. Komende zaterdag start de competitie met een wedstrijd bij en tegen RAS JO11-2 om 09:45 uur!