Na overwonnen griepgolf, wint DUNO E2 bij GDA

19 februari 2016 0:00

GDA E5 - Duno E2 (1-3)
Het is donderdagmiddag 18 februari en op deze waterkoude dag, stond de uitgestelde wedstrijd uit bij GDA op het programma. Deze zou afgelopen zaterdag gespeeld worden, maar al in de week ervoor werd duidelijk dat de griep behoorlijk rondwaarde. Zo was de maandagtraining weggewaaid en de woensdagtraining werd overgenomen door Marco. Dank daarvoor! Zo goed als zeker konden wij geen compleet team op de mat krijgen. In overleg met GDA en met behulp van onze fantastische wedstrijdsecretaris Nico Demmers kon de wedstrijd zonder problemen verplaatst worden. Mooi dat dit zo kort tevoren nog geregeld kon. Voor mij was dit ook een uitkomst omdat ik zelf ook door de griep geveld was en hard mijn best deed om mijn huisgenoten ook zover te krijgen. Deels gelukt...

Afgelopen maandag was Ernesto gelukkig weer opgeknapt en kon er lekker getraind. Zo kon de E2 weer op scherp voor de wedstrijd van vandaag. Helaas nog zonder onze geblesseerde Maurits. We hopen je snel weer te zien. Destino had vandaag een feestje te vieren met de familie en moest daardoor verstek laten gaan. Gelukkig konden we een beroep doen op de E3 voor aanvulling en broodnodige wissels. Jasper en Joey, bedankt dat jullie wilden komen! Het aanvangstijdstip was wat ongelukkig. 16.30, zo'n direct door uit school ding met onderweg een boterham en ook nog snel omkleden. Maar iedereen was er! Op tijd! Een verrassende surporter vandaag, ik hoefde haar maar in het gezicht te kijken om te weten waar Jonathan zijn charmes vandaan heeft. Een oudere zus dus! Leuk. De drie klasgenootjes Ruben, Jona en Bas hebben echt naar deze pot uitgekeken. In het GDA team speelt namelijk Dylan, het andere klasgenootje. Op school was de spanning door de boys natuurlijk al aardig opgevoerd. GDA staat in de poule dan wel onderaan maar is al jaren een vriendenteam, dat dus best op elkaar ingespeeld is. En ze hebben de laatste wedstrijd tegen Quick weten te winnen. Zij zijn ook gebrand op een overwinning, zo denk ik maar. We spelen op kunstgras en onze jongens vinden dat fijn. Geen eng gras dus.
Het is behoorlijk koud, alle jongens hebben een legging aan, verstandig. Vincent een nieuwe of lang niet gedragen warme jas, die goed staat en Adriane koude voeten. Had je toch maar je warme laarzen aan gedaan! Veel ruimte onder de paraplu's maar ieder wilde zijn eigen, of geen... Zo beleeft ieder voor zich lijkt het de wedstrijd. We beginnen keurig op tijd. De boodschap van Ernesto om gelijk druk te zetten op de tegenstander lukt wel, maar net niet goed genoeg om zo binnen vijf minuten toch op achterstand te komen. Een mooie aanval, mooi ingeschoten door GDA. Zo ontstaat er een leuke pot voetbal, DUNO mooi op de helft van de tegenstander met wat kansjes en veel corners. Vooral onze achterhoede staat en Ruben maakt klasgenoot en spits Dylan steeds opnieuw onschadelijk. Heel knap! Quinten kreeg zo af en toe een degelijke terugspeelbal om niet te bevriezen. De gelijkmaker hangt in de lucht en waar Bas de bal eerst hoog over schiet, schiet hij hem even daarna op een voorzet van Daan op links prachtig in de lange hoek. 1-1, zo gaan we de rust in. Limonade break.

In de tweede helft zagen we leuk samenspel, vooral Regino, Joey, Bas en Jonathan konden elkaar goed vinden. Het was een poeier van Joey die de E2 op voorsprong bracht. 1-2. Daar was hij heel gelukkig mee! En wij ook. Ogenschijnlijk makkelijk kon Joey vier minuten later doorlopen om met een schot van afstand de bevrijdende 1-3 te maken. Onhoudbaar voor de grote goeie keeper van GDA. De goed leidende scheids kon niet anders dan een pentaly toekennen door een handsbal door een GDA verdediger. Er stonden direct jongens klaar en dat is te snappen. Ernesto besloot dat Ruben, die goed in de wedstrijd zat, de aanloop mocht nemen. Dat dit een niet vaak voorkomend gebeuren is bleek wel, te veel afleiding, weinig rust en tijd en misschien ook spannend. De keeper wist de bal te stoppen. Dat kan gebeuren. Zelfs de grootste oranje-spelers missen hoor Ruben;-)
D2 jaguar
Er was nog één gevaarlijke uitbraak van GDA, vrije doortocht, zo leek het. Maar daar kwam Jasper, door Ernesto "cheetah" genoemd, die met een rush van linkshalf naar rechtsachter de bal af wist te pakken! Wat een actie! Ook heb ik van je genoten bij de leuke tikkie takkie combi met Bas. Fijne winstpartij en op zo'n druilerige donderdagmiddag toch leuk om naar te kijken. Al zou je van de kou opnieuw de griep krijgen. De coaches waren vandaag best fel langs de lijn, vond ik. Uiteindelijk zijn de aanwijzingen goedbedoeld en nuttig. Een team dat samenspeelt is niet alleen mooi om te zien maar samenspel levert in the end de doelpunten en de winst op. Elkaar iets gunnen hoort daar ook bij. Vergeet dat niet jongens! Alhoewel iedereen snel naar huis wilde, moest natuurlijk de penaltyserie nog genomen. Hier zag ik dat de mannen van GDA toch ook best hard kunnen schieten. Quinten kon er toch een paar stoppen en schoot zijn eigen penalty er mooi in! Vincent kon nog net op tijd zijn filmopname starten. Mooi weer voor de analyse. In de kleedkamer had Ernesto voor iedereen afzonderlijk een woordje. Dat is mooi.
D2 speler van de week
Dan natuurlijk de E2 speler van de week troffee, die deze keer mee mag met Bas. Ondanks dat hij ook wat grieperig was geweest, vocht hij voor wat hij waard is en strooide hij vandaag met mooie passjes en prachtige corners. En pikte een mooi en belangrijk doelpunt mee. Het is je gegund. Volgende week is het vakantie! Dan nemen we even een weekje rust, er is dus geen training. Hopen voor Maurits dat deze extra week rust hem weer fit krijgt. En dat Quintens "gepolsde kneus" weer gewoon de gekneusde pols wordt. :-) We zien jullie dan graag weer maandag 29 februari. De eerstvolgende wedstrijd zal op zaterdag 5 maart zijn uit tegen de nummer 2, Quick Steps E3!