DUNO JO11-2 start de competitie met winst

31 oktober 2016 0:00

Na een aantal wedstrijden voor de beker begon vandaag het echte werk voor de jongens van JO11-2. Thuis ontvingen we de blauw/witters van Quick JO11-8. De derde keer in korte tijd dat we de naaste buren zouden treffen. Onderleiding van de "nieuwe" coach Patrice, die het stokje heeft overgenomen van Arjan, werd er afgetrapt onder een flauw zonnetje.

Quick begon voorvarend en door goed samenspel bevonden ze zich de eerste 10 minuten veelvuldig voor ons doel. En niet zonder gevaar. Echter, ze konden hun kansen niet verzilveren door oa. voortreffelijk werk van onze keeper Robin. DUNO kwam geleidelijk aan meer aan de bal en het spel verplaatste zich steeds meer naar de kant van Quick. De teams gingen geleidelijk op waarbij Quick meer consistentie leek te tonen. DUNO speelde goed samen maar het overspelen gebeurde zonder veel kracht en soms laks. Toch resulteerde het in een eerste doelpunt voor DUNO, gescoord door Indra, nog ruim voor de 2e helft. Niet lang daarna scoorde Damian 2-0 en met 3-0 voorsprong door een 2e goal van Damian ging DUNO de rust in.
JO11 2 Quick aanval
Met vertrouwen gingen onze jongens de 2e helft in. Quick kreeg meer ruimte en met enkele goeie aanvallen lukte het ze om 2 goals af te tikken. Voor de de supporters van DUNO werd het toch nog spannend want het gebeurde wel vaker dat JO11-2 in de 2e helft de weg volledig kwijt raakte en ze met verlies naar huis konden. Alleen niet vandaag. Damian slaagde erin om met een fraai afstandschot zijn 3e goal te scoren en Kubilay kreeg de bal in het net na een voortreffelijke solo. Quick speelde goed, gevaarlijk zelfs, maar de bal wilde er niet in. Dat bleek toen er bijna een eigen goal gescoord werd. De boys van JO11-2 kunnen met een winst van 5-2 tevreden zijn.
JO11 2 Quick 01 doelpunt
Zijn de jongens klaar voor de competitie? Na wat ze vandaag lieten zien lijkt het erop dat er nog wel wat bijgespijkerd moet worden. Het samenspel word steeds beter, maar af en toe lijkt er een soort van "voetbalmoeheid" op te treden waardoor de aanval en de verdediging momentum en kracht missen. Slappe, lakse paasjes, bij tijd en wijle matige inzet brengen geen kampioenschap. Maar de potentie is er wel. Robin als voortreffelijke hekkesluiter, samen met Reza vormen ze een goede verdediging. Kane, Ties, Kijan en Indra harde werkers op het middenveld. Luca danst de bal bijna naar voren als hij wil. Kubilay als snel speerpuntje in de spits en Damian moet doen wat hij het beste kan: scoren van afstand en uit onmogelijke hoeken. 5-2 winst is een goed begin.