DUNO JO11-2 wint overtuigend van nummer 2 VCS JO11-2

31 oktober 2017 0:00

Vandaag staat voor JO11-2 een spannende wedstrijd op het programma, namelijk die tegen de nummer 2 op de ranglijst: VCS JO11-2. Voor de bespreking worden met Marion de statistieken doorgenomen. VCS verloor met 6-1 van GSC ESDO, waar wij met 5-3 van verloren en zij wonnen met 13-1 van Die Haghe, waar wij met 2-1 van wonnen. Wat dat betreft een gelijkwaardige tegenstander dus!

Na één minuut te spelen lijkt echter niets minder waar te zijn. Ylan trapt zijn eerste uitbal op Luuk, die zijn opdracht om bij een keeperbal meteen diep te staan, goed uitvoerde. Hij nam de bal mooi aan tussen twee man, wist beiden te passeren en één op en één met de keeper te komen. Daar bleef hij rustig en tikte de bal zo in de verre hoek. Lekkerder kan een wedstrijd niet begonnen worden. VCS kwam echter wel sterk terug, waarbij goede reddingen van Ylan bij de één op één duels noodzakelijk waren. Gelukkig was het DUNO dat het volgende doelpunt maakte. Een voorzat van Niels vanaf de rechterkant belandt bij Jorg die daarmee de 2-0 op het scorebord zet. Ook de corner van Niels zorgt nog voor gevaar, maar helaas kopt Jayden de bal net over. Dan zorgt verwarring bij een ingooi, die aan VCS wordt toegekend, voor een snelle aanval en doelpunt voor VCS. Met een 2-1 stand is het toch even spannend, en extra balen dat dan nog een bal precies op de doellijn wordt stilgelegd door de keeper van VCS.

In de rust worden de jongens geprezen voor hun inzet en de wil om te winnen. Enkel in verdedigend opzicht mag het nog beter: met name de middenvelders en aanvallers vinden het lastig om hun verdedigende taken uit te voeren, waardoor VCS soms nog erg gevaarlijk voor de goal komt.

Ook na de rust begint VCS sterker dan DUNO, met name doordat er niet goed wordt meegelopen met de directe tegenstander. Wanneer een corner van VCS uit gaat bij de rechter zijlijn, is het Sem die goed oplet en snel ingooit op de vrijstaande Jorg. Hij kan Leon inspelen, die de bal knap door de verdediging terugkaatst op Jorg en hem daarmee oog in oog met de keeper zet. In eerste in stantie is de keeper de betere partij en redt, maar dan kan Jorg hem nog uit de moeilijke hoek binnentikken. Aan de andere kant houdt Ylan nog een bal tegen met zijn neus, wat helaas voor een flinke bloeding zorgt. Ylan zou zichzelf niet zijn als hij er niet een propje in deed en gewoon weer ging staan, dus dat is ook wat deze bikkel deed: alsof er niets gebeurd was! Dan is het Jorg die op snelheid komt en de bal bij Luuk krijgt. Luuk speelt de bal precies op maat over de verdediging van VCS heen, in de voeten van Leon, die de 4-1 scoort. Tegen het eind van de wedstrijd weet VCS nog te scoren uit een corner en lijkt het nog even spannend, maar niets is minder waar. In de laatste minuut gebeurt er nog iets prachtigs en ik citeer hierbij Jayden: 'Niels schoot de bal uit de corner, Jorg wilde koppen, maar dit mislukte. De bal komt naar onze eigen helft. Troy schoot in de goal en hij was heel blij!'. Een mooie afsluiter van de 5-2 winst op VCS.