DUNO E2 verslaat HBS

19 september 2009 0:00

Daan de Ligt

Duno E2 - HBS E3 5-2 (3-1).

Vandaag ging het er om. Na een voorbereiding waarin veel werd verloren en met behoorlijke uitslagen moest vandaag blijken of ik in de voorbereiding voor iedereen de juiste positie had gevonden en of jullie op verschillende posities hebben leren spelen en van de oefenswedstrijden iets opgestoken hadden. Lekker vroeg de kleedkamer in en rustig omkleden. Daarna mochten jullie mij allemaal vertellen waarom het de afgelopen wedstrijden niet zo goed ging en wat we beter moesten gaan doen. Een lekkere Lange warming-up en daarna het veld op voor de wedstrijd. Vanaf het eerste moment was duidelijk dat jullie gebrand waren op een overwinning, dus er werd hard geknokt en goed naar elkaar gekeken wat al snel resulteerde in 2 grote kansen. Zoals vaak in de voetbal was het eerste of tweede schot van HBS raak en keken we tegen een 0-1 achterstand aan. In plaats van de koppies te laten zakken werd er gevochten wat resulteerde in ontelbaar kansen die door de (overigens zeer goede) keeper van HBS op wonderbaarlijke wijze uit het doel werden gehouden. Van al die kansen zijn er dan toch nog drie ingegaan in de eerste helft, waardoor we met een goed gevoel de rust in gingen en ik weinig aan te merken had deze keer. De enige boodschap aan jullie was dat de wedstrijd nog niet gewonnen was en we moesten blijven knokken. Als de 3-2 zou vallen werd het weer een wedstrijd. We begonnen weer goed aan de tweede helft, alleen werd er veel te veel voor eigen succes gevoetbald, dus het onvermijdelijke gebeurde. Uit een aantal kansen die HBS kreeg werd er een keer gescoord. 3-2, dus weer bikkelen. Gelukkig begrepen jullie dat zelf ook, want er werd weer heerlijk gecombineerd en goed gespeeld. Jullie gunden elkaar de bal weer en de tegenstander werd goed op tijd opgevangen. En de paar keren dat HBS toch over het middenveld kwam werden ze door onze verdediging opgevangen of hield onze keeper zijn doel verder schoon. Wederom heb ik gezien dat er genoeg voetballende kwaliteiten in dit elftal aanwezig zijn, maar belangrijker nog is dat ik zie dat er hier een hechte groep ontstaan is die samen willen winnen. Jullie hebben me vandaag heel blij gemaakt en een goed perspectief voor de rest van het seizoen gegeven. Ik ben erg trots op jullie. Ga zo door. Dinsdag weer oefenen, donderdag lekker trainen en zaterdag op naar GDA . Patrick