DUNO E2 is bijna kampioen

22 november 2009 0:00

Daan de Ligt

Duno E2 pakt wederom volle winst tegen naaste concurrent 4-2 (3-1). Vandaag stond er voor jullie wederom een hele belangrijke wedstrijd op het programma. Thuis tegen Laakkwartier E2. Een ploeg die net als ons nog volop in de race is voor het kampioenschap en op 2 punten achter ons staat. Laakkwartier hd namelijk maar 1 keer gelijkgespeeld tegen HBS. Jullie wisten dat ook, want er was een drukke en zenuwachtige sfeer in de kleedkamer. Na de gebruikelijke peptalk en instructies het veld op voor de warming-up. Gelukkig was het ondertussen weer droog geworden, dus voor het eerst sinds weken niet al drijfnat voordat de wedstrijd begint. Maar goed, de wedstrijd. Vandaag speelden jullie echt vanuit de verdediging omdat de tegenstander maar 4 tegendoelpunten had en een heleboel voor. Dus het moest vanuit jullie eigen kwaliteiten komen. En die zijn er genoeg, dus lekker ballen. Laakwartier kwam aanvallend uit de startblokken en had het 1e kansje en bleef druk zetten op onze verdediging. Na een aantal minuten kwamen wij weer in ons spel en wisten de voorhoede weer goed te vinden die vandaag ook lekker aan het bewegen was en dus goed aanspeelbaar was. Het 1e doelpunt kon aan beide kanten vallen, maar viel gelukkig voor ons. Dus we hoefden deze keer niet achter de feiten aan te lopen. Lekker op voorsprong en proberen die uit te bouwen. Maar Laakkwartier liet zich niet van de wijs brengen en bleef lekker voetballen en de kansen kwamen over en weer. Uiteindelijk was het een bal van Laakkwartier die bij ons het doel in rolde. 1-1, we moesten weer opnieuw beginnen. Het spel golfde weer op en neer en wij kregen een beetje de overhand, wat dan ook al snel resulteerde in de 2-1 en vervolgens een 3-1 voorsprong. Dus lekker confortabel de rust in. Even zitten, wat drinken en luisteren naar de aanwijzingen voor de 1e helft. Dit was een heerlijke onderbreking omdat jullie echt alles gegeven hebben doordat Laakwartier een elftal had met veel loopvermogen. Er werd jullie verteld dat we scherp moesten blijven omdat 1 doelpunt tegen nare gevolgen kan hebben en het zelfvertrouwen van de tegenstander op kon krikken. Vol goede moed en de wil om er een mooie pot van te maken gingen julie het veld weer in. Na een paar minuten in de 1e helft kregen we uit een corner een doelpunt tegen. Dus het werd weer spannend en dat was ook op de gezichten van jullie, maar ook van ons en alle meegekomen supporters te zien. Het spel golfde weer op en neer en iedereen zette zich weer 200% in. Er moest veel gewisseld worden doordat iedereen er een beetje doorheen begon te raken door de vele meters die gelopen werden. Dus om de beurt even uit rusten en op adem komen om vervolgens weer vol er voor te gaan. Uiteindelijk viel een minuut of vijf de berijdende 4-2. Iedereen lag op elkaar inclusief de wissels. Nu een kwestie van rustig de laatste minuten uitspelen en de ongeslagen status behouden. Bij het fluitsignaal van de (overigens goed fluitende) scheidsrechter barstte het feest los onder jullie en zag ik iedereen zonder shirt lopen. Er werd zelfs een ereronde gelopen, al stond er niemand van ons aan de overkant. Het feest was er niet minder om. Geweldig om die bekkies allemaal te zien stralen en iedereen elkaar om de nek te zien vliegen. Volgende week VCS thuis en als dat goed gaat zijn jullie officieel kampioen en barst er een feestje los. De voorbereiding daarvoor is al in volle gang. Wij zijn zo ongelofelijk trots op wat jullie het hele seizoen en vandaag hebben laten zien. Kanjers zijn jullie, stuk voor stuk.