E2 neemt de drie punten verdiend mee naar huis

14 november 2009 0:00

QUICKSTEPS E1 - DUNO E2 uitslag 2 - 3
Op papier, gezien de ranglijst, zou Quicksteps een te nemen horde moeten zijn. Maar er wordt niet op papier gespeeld enne had Quicksteps vorige week niet met maar 1 doelpunt verschil verloren van Haaglandia E3, een team dat tegen ons toch wel indruk had gemaakt (zeker fysiek). Leider Patrick en Tony genoten van een weekeindje Center Parcs, dus Danny coachte alleen en we hadden deze keer 1 wisselspeler minder.
Alsof het fluiten voor het begin van de wedstrijd de weergoden vertoornden sloeg vanaf de aftrap het weer om; het begon hard te waaien, het begon harder te waaien, het begon te stormen en de hemel opende zijn sluizen. Een striemende regen joeg over het veld. Duno speelde de eerste helft tegen de wind in en had een doel te verdedigen dat beduidend hoger en breder was dan het doel aan de overkant (waarbij de linkerbovenhoek zo'n twintig centimeter hoger was dan de rechter). Duno speelde vanaf het begin verzorgd. Keeper Damian had goed door dat uittrappen met deze tegenwind niet handig was en bediende ofwel Nino op links of Sven op rechts met uitworpen. Keurig werd keer op keer de buitenspelers bereikt en kwam Duno dreigend door. De eindpass liet vandaag wat te wensen over. Het was gezien de wind ook best lastig om een pass van meer dan tien meter te geven. De bal zwabberde werkelijk alle kanten op. Het was wachten op de 0-1. Opeens speelden we met een man minder. Timon mocht een paar minuten afkoelen, hetgeen op invriezen neerkwam, omdat hij de bal met zijn hand uit de handen van de tegenstander tikte toen hij snel wilde inwerpen. Zelfs met een man minder bepaalde Duno het spel. Vijf minuten later kreeg Duno een corner. Nino is onze cornerman en weer wist hij het hoofd van Timon te vinden die fraai in de verre hoek kopte. Lang kon Duno niet genieten van de voorsprong want vrijwel vanaf de aftrap scoorde Quicksteps de gelijkmaker. Een schitterend afstandsschot verdween onhoudbaar in de bovenhoek. (de hogere linker…). Toch kon Duno met een 2-1 voorsprong rusten, want nadat Ricky met een schot de lat raakte wist Ganesha in de rebound keurig de 1-2 binnen te tikken.
De tweede helft bleef Duno de betere partij. Ony en Ganesha vonden elkaar steeds beter. Ricky hield het spel voorin mooi breed. Padmore ging zich steeds meer met het middenveld bemoeien zodat meer treffers niet uit konden blijven. Halverwege de tweede helft viel de 1-3. Ony speelde Ricky aan en kreeg de bal prachtig in de diepte teruggekaatst. Vrij voor de keeper rondde Ony deze kans met een prachtig stiffie over de keeper af. Quicksteps leek gebroken maar kwam onverwachts terug in de wedstrijd via een afstandsschot dat fraai binnenzeilde. Verder liet Duno het niet komen en geconcentreerd werd de wedstrijd uitgespeeld. Verkleumd, maar dolblij sprongen de jongens elkaar in de armen.
Prima wedstrijd gezien de omstandigheden. Het team wordt steeds meer een hecht team dat zich door niets en niemand gek laat maken (en daar was vandaag alle aanleiding voor). Volgende week een zware dobber thuis tegen Laakkwartier. Bij winst is het kampioenschap binnen.