DUNO E3 wint van HBS E7

27 maart 2011 0:00

DUNO E3 - HBS E7 7 - 2
Na de moeizame overwinning van vorige week tegen de nummer laatst TAC'90 stond vandaag de lastige thuiswedstrijd tegen HBS op het programma. Uit was er namelijk met 3-3 gelijk gespeeld. Gelukkig was iedereen van de partij.

Met Shane op doel, Casper, Joris en Carmen in de verdediging, Tim, Nick en Joey (aanvoerder) op het middenveld, Marten, Omer en Falco voorin en onder leiding van de vader van Omer (scheidsrechter in opleiding!!!) startte de wedstrijd. DUNO zette direct HBS onder druk via fel drukzetten en goed overspelen als de bal veroverd was. De eerste echte kans was direct raak. Joey slalomde door dedefensie en punterdede bal knap binnen. Ook de 2-0 kwam op naam van Joey. Na een mooie actie van Omer op rechts schoot Joey hard in de korte hoek. DUNO bleef HBS onder druk houden al was het oppassen voor de counter. Een moment van niet opletten zorgde dan ook voor de 2-1 van HBS. Gelukkig bleef DUNO goed voetballen waardoor er kansen bleven komen. Omer scoorde zelf fraai de 3-1 na een goede actie waarbij 3 HBS'ers het nakijken hadden en ook de keeper geen antwoord had op zijn schot. Voor de rust scoorde Tim via een hard afstandsschot (via een HBS'er) ook nog voor de 4-1.
Na een verdiende slok water en onder het advies om vooral lekker te blijven voetballen begon de 2e helft. Jammer genoeg begon DUNO toch wat te slap aan de 2e helft waardoor HBS wat gevaarlijker werd. HBS ging daarnaast ook erg fel voetballen waardoor de gemoederen soms hoog opliepen. Ze deden hun club naam, Houd Braaf Stand, geen eer aan. Het braaf was ver te zoeken maar gelukkig het standhouden ook niet. Na goed voorbereiden werk van Marten en een voorzet van Omer kon Falco de 5-1 intikken. Toen was de ban gebroken en ging DUNO weer lekker voetballen. Helaas kon HBS slecht tegen het op handen zijnde verlies. Met grof en gemeen spel probeerde ze van alles. Compliment aan de DUNO-spelers dat ze hun koppie bij het voetbal hielden en zelfs nog 2x scoorden. Na een schitterden solo van Omer kan Joey de 6-1 binnentikken en Marten zorgde voor de 7-1. Tussendoor scoorde HBS nog 1 keer tegen maar dat mocht de pret niet drukken.

Einduitslag 7-2. Prima wedstrijd jongens. Bij vlagen werd er schitterend gevoetbald. Een zeer verdiende overwinning tegen deze tegenstander. Blijf zo voetballen de komende twee wedstrijden dan maken we een goede kans om kampioen te worden.