DUNO-leeuwen moeten in Quick-olifanten meerdere erkennen

7 november 2015 0:00

(Duno E3 - Quick E5 0-6) Vorige week waren de vaste volgers van onze E3 er getuige van hoe onze helden weer op aarde belandden na een 6-2 nederlaag uit bij Quick Steps. Een midweekse trainingspot bij GDA werd gelukkig met 0-3 winnend afgesloten, zodat de jongens weer met opgeheven hoofden het nieuwe kunstgras van veld 2 op Haagse Dynamiek betraden voor de tweede 'echte' wedstrijd van deze competitie.

Tegenstander was Quick E5, dat zijn eerste wedstrijd had gewonnen. Een eerste inspectie leerde al dat het opnieuw een fysiek zwaar treffen zou gaan worden. De heren van Quick bleken één tot drie koppen groter. Eén van hen zou qua lengte en gewicht in een C-elftal niet opvallen. Onze grootste man Joey leek naast hem een kabouter, om van Jelmer maar te zwijgen.

Allerminst geïntimideerd kozen onze helden meteen de aanval. Al in de tweede minuut leidde dat tot een schot van Jelmer op doel, na uitstekend voorbereidend werk van Ejin en Thijn. De Quick-keeper redde met zijn voet. De rest van de eerste helft golfde het spel op en neer, met iets meer kansen voor DUNO. Achterin was Joey zoals gewoonlijk het slot op de deur. Ejin, Xander en Jasper deden als backs de rest. En als er een bal doorkwam, was daar altijd nog Ilja. Een kans voor Thijn na een mooie actie van Rohit werd onschadelijk gemaakt door de goede Quick-verdediging. En in de vijftiende minuut wist Joey een rush van achter naar voren net niet te bekronen met een goal. Ook zijn schot werd gestuit.
DunoE3 WarmingUp
Intussen was het gestopt met regenen. Rohit kreeg kort na elkaar twee kansen, en ook Lucas stuitte op de defensie. Meteen daarna een grote kans voor Quick. Door attent uitkomen van Ilja bleef de nul-nul op het scorebord. Ook Jasper onderscheidde zich door een kans voor Quick met een keurige sliding te verijdelen. Vlak voor rust knalde Quick eerst op de lat en in de rebound op de paal. Het mocht dus een gelukje heten dat de rust met 0-0 werd gehaald. Maar al met al was het wel verdiend voor onze jongens, die als leeuwen vochten om elke bal ondanks het fysieke overwicht van Quick.
DunoE3 Thijn
Na de ranja duurde het jammer genoeg nog maar twee minuten tot Quick het net vond. Een schot op doel werd door Ilja gekeerd, maar uit de rebound belandde de bal in het doel. Kort daarna kon onze goalie met een prachtige zweefduik de 0-2 nog voorkomen. In de negende minuut moest hij alsnog vissen. Een afgeslagen corner belandde buiten bereik in de rechter bovenhoek van het doel. Die klap was net even te hard. Kort daarna verscheen de 0-3 op het bord en was de wedstrijd eigenlijk wel gespeeld, dachten de volgers langs de lijn.
DunoE3 Ejin
Dat was buiten de veerkracht van DUNO E3 gerekend! Onze helden richtten zich op en namen het initiatief weer over. Afwisselend zorgden Joey en Ejin voor de impulsen naar voren. Van de 12e tot de 20e minuut legde Duno de ene na de andere aanval op de mat. De aanvalsdrift van Quick luwde. Een heuse scrimmage met schoten van Rohit en Thijn leverde grote problemen op voor de bezoekers, maar de bal ging er net niet in. Joey en Ejin leidden de aanvallende impulsen, terwijl Jasper, Lucas en Xander achterin de boel in de gaten hielden. Kansen kwamen er voor Rohit en Ejin na een aantal puike combinaties. De verdediging van Quick bleek helaas een rubberen muur, en wat er nog door kwam werd door de keeper uit de lucht geplukt.

De DUNO-storm luwde en daar maakte de tegenstander genadeloos gebruik van. Joey ging naar de kant en de verdediging was even de organisatie kwijt. In de 20e, 22e en 23e minuut liep de score plots op naar 0-6 doordat Quick steeds een man vrij voor de goal wist te zetten. Het tekent de mentaliteit van onze helden dat ze in de laatste minuten toch weer het initiatief in handen namen. Achterin begon het weer wat steviger te worden. Goed werk van Thijn en Ilja voorkwam dat de score een nog onverdiender aanzien kreeg. Voorin combineerden Rohit en Ejin er lustig op los, leidend tot een serie corners en een schot van Ejin dat de paal net aan de verkeerde kant passeerde. Het laatste fluitsignaal bezegelde de toch wat geflatteerde eindstand. Onze DUNO-leeuwen hadden de Quick-olifanten het grootste deel van de wedstrijd goed in bedwang!

Volgende wedstrijd: zondag 15 november uit tegen HBS E6. Ter herinnering: in september behaalden we uit tegen dat team nog een 2-6 winst! ;-)