Eerste punten voor DUNO E3

15 november 2015 0:00

Na een succesvolle bekercompetitie mochten onze helden in de reguliere competitie een klasse hoger gaan spelen, namelijk in de vierde klasse. Dat brengt wat aanpassingsproblemen met zich mee. De eerste twee wedstrijden gingen dan ook verloren. Gelukkig gold dat ook voor HBS, de tegenstander van vandaag. Beide teams waren er dan ook op gebrand om een goed resultaat neer te zetten.

De Sint is gisteren weer in het land aangekomen, en de eerste gedachte die in me opkwam, was: ‘Hoor de wind waait door de bomen'. Het waren niet alleen de bladeren van de bomen, die ons om de oren vlogen, want ook de zo zorgvuldig opgebouwde collectie trainingen waaiden over het veld. Met vereende krachten kon alles gelukkig weer verzameld worden. In de eerste helft hadden we de wind in de rug. HBS besloot zich daar niets van aan te trekken, want zij sneden in het begin door onze verdediging als een warm mes door de boter. Gelukkig wisten zij het net niet te vinden, en als de bal tussen de palen was, stond Ilja op zijn post. DUNO was een stuk efficiënter, want de eerste kans was direct een doelpunt. Lucas gaf de bal aan Thijn. Thijn wachtte netjes, tot Lucas was doorgelopen, en hij gaf de bal op maat aan Lucas, die de keeper passeerde (0-1).

Het antwoord van HBS liet niet lang op zich wachten. Voor we goed en wel doorhadden, dat we op voorsprong waren gekomen, stond het alweer gelijk (1-1). Even later kon HBS zelfs op voorsprong komen, maar gelukkig was de paal ons goed gezind. De keeper van HBS vond het soms lastig om de vrije man aan te spelen. Hij wachtte heel lang met de bal het veld in brengen, en toen hij dit uiteindelijk deed, gooide hij de bal rechtstreeks voor de voeten van Thijn, die dit extra sinterklaascadeau gretig uitpakte (1-2).

DUNO nam langzamerhand de regie in de wedstrijd in handen. Ejin bediende Lucas, maar de bal eindigde in het zijnet. Ejin deed dit nog eens dunnetjes over, en ook deze bal passeerde de paal aan de verkeerde kant. Tijd om opgelucht adem te halen kreeg HBS niet, want Rohit was wel trefzeker na een voorzet van opnieuw Ejin (1-3). Onze helden hadden de smaak te pakken. Een mooie actie van Ejin eindigde op de keeper, en Jelmer mikte de rebound op de buitenkant van de paal. Rohit stond op scherp vandaag, en hij had maar weinig kansen nodig om te scoren (1-4). Jasper gaf de voorzet. Het was van belang een flinke voorsprong op te bouwen voor de rust, want in de tweede helft hadden we de wind tegen. Het was dan ook een tegenvaller, dat HBS nog 2-4 wist te maken. Het had zelfs nog erger kunnen worden, maar opnieuw hielp de paal ons een handje. In de pauze stond er een flinke kan limonade voor ons klaar. Dat gaf weer wat brandstof voor de tweede helft.

Blijkbaar hadden de coaches van HBS ook begrepen, dat er kansen lagen, want ook in de tweede helft kwamen zij goed uit de startblokken. Het eerste schot ging gelukkig naast. Ilja keepte prima vandaag, maar hij had last van de wind bij het uittrappen. Dat ging een keer fout, toen de bal precies voor de voeten van een tegenstander viel. Scoren was nu een koud kunstje, en de spanning was weer helemaal terug (3-4). Onze helden hielden het hoofd koel, en het spel werd zienderogen beter. HBS werd teruggedrongen, en er ontstonden kansen. Rohit bracht Ejin in stelling, maar de keeper redde bekwaam. Het werd nog één keer gevaarlijk toen HBS een vrije schop kreeg waar het groenzwarte deel van de toeschouwers weinig van begreep. Gelukkig ging de bal naast. Joey had vandaag wat moeite de rust te bewaren, maar hij speelde wel een belangrijke rol in DUNO's vijfde doelpunt. Zijn pass op Rohit was op maat, Rohit raakte de keeper, maar de attent meegelopen Jelmer wist de rebound in te tikken (3-5). De genadeklap volgde niet veel later. Ditmaal was het Jelmer die de bal naar Rohit speelde. Rohit bekroonde zijn goede wedstrijd met zijn derde doelpunt (3-6). HBS wist zich nog eenmaal op te richten, maar Ilja bleef tot het einde geconcentreerd.

De overwinning was een feit, en het was een prima teamprestatie. Ik had Xander nog niet genoemd, maar ondanks het feit, dat hij niet bij beslissende acties betrokken was, betekent dit niet, dat hij geen belangrijke rol heeft gespeeld. Eén mooie actie wil ik er dan ook uitlichten. Een door de wind gedragen bal werd door hem in één keer dood gelegd. Bovendien bikkelt hij de hele wedstrijd door, en heeft hij goed oog voor zijn vrijstaande medespelers. Ik denk dat de trainers Hans en Marcel tevreden mogen zijn met het resultaat, en belangrijker nog, met het vertoonde spel. Deze week weer lekker trainen, en dan is komende zaterdag de thuiswedstrijd tegen Vredenburch.