DUNO E3 kan koploper pas in de tweede helft partij bieden

5 maart 2016 0:00

Aangezien de wedstrijd van de D1 niet doorging, kon ik vandaag toch de wedstrijd van de E3 zien. En wat voor een wedstrijd, want de koploper kwam op bezoek. Jelmer had voor deze speciale gelegenheid een mooie oefening voor de warming-up ingestudeerd, zodat we lekker scherp aan de wedstrijd konden beginnen. Dat was ook nodig, want het laatste wat je wilt, is tegen een sterke tegenstander al vroeg tegen een treffer aanlopen.

Helaas was dat precies wat er gebeurde. Een onoplettendheid achterin werd gretig benut (0-1). Even later stond er iemand volledig vrij bij een vijandelijke corner, en het was 0-2. DUNO ging op jacht naar de aansluitingstreffer, en Jelmer speelde de bal naar Rohit, maar hij stuitte op de keeper. Onze helden zochten de weg naar voren, maar er werd balverlies geleden, en heel slim werd de bal ineens naar een achtergebleven Wilhelmus-aanvaller gespeeld. Deze had weinig moeite om de 0-3 binnen te tikken. Een afstraffing dreigde. Toch speelde DUNO niet slecht, en er volgde kansjes voor Rohit en Thijn, maar het was Wilhelmus dat nog twee keer scoorde voor de rust (0-4 en 0-5).
In de tweede helft wist DUNO zich aan te passen aan de tegenstander, en onze helden waren even wat beter dan de tegenstander. Het was dan ook zuur, dat Wilhelmus scoorde (0-6). Het sierde DUNO, dat ondanks deze achterstand de strijd nog steeds werd aangegaan, en DUNO scoorde verdiend. Jasper bediende Rohit, en hij scoorde de eretreffer (1-6).

Er werd gestreden voor elke meter, maar Wilhelmus toonde toch opnieuw de klasse met de zevende treffer (1-7). Joey had vandaag nadrukkelijk de opdracht gekregen om achterin te blijven, maar heel af en toe zocht hij toch het avontuur. Een mooie pass op Rohit leverde bijna een doelpunt op, maar de keeper hield de bal tegen, en de rebound ging naast. Vorige week had Jasper vriend en vijand verrast met een prachtig doelpunt van afstand. Ditmaal deed hij het nog eens dunnetjes over. De keeper wist niet wat hem overkwam en mocht de bal uit het netje vissen. Hier bleef het bij, en natuurlijk had Wilhelmus ruim en verdiend gewonnen, maar in de tweede helft hebben onze helden karakter getoond door gelijke tred te houden met de tegenstander. Nog niet genoemd zijn Xander, die verdedigend veel heeft tegengehouden, en iedere week beter gaat spelen. Lucas was vandaag misschien wat minder opvallend, maar hij werkt altijd en is moeilijk van de bal te krijgen. Ilja speelde een degelijke wedstrijd, maar zag met name in de eerste helft wel erg veel Wilhelmus-spelers voor zijn neus opduiken. Volgende week spelen we uit tegen WIK.