BSC'68 is een maatje te groot voor DUNO E3

20 februari 2016 0:00

Afgelopen maandag vlak voor de training sloeg het noodlot toe voor één van onze sterspelers. Bij het voordoen van een trucje viel Ejin zo hard, dat hij zijn pols brak. Bij deze wil ik hem namens het hele team een voorspoedig herstel toewensen. Ondanks deze tegenslag, gaat het voetballeven gewoon door. De competitie ligt even stil, maar voor vandaag stond er een oefenwedstrijd gepland tegen BSC'68 uit Benthuizen. Dit was geen kinderachtige tegenstander, want zij spelen een klasse hoger, en doen het daar niet onverdienstelijk.

Na het beginsignaal was duidelijk, dat onze helden niet helemaal ingesteld waren op het hogere niveau. Het spel ging wat sneller, en dus kregen onze helden weinig tijd om een bal aan te nemen, en rond te spelen. Het was dan ook niet heel erg verrassend, dat BSC'68 al vrij snel een voorsprong te pakken had (0-1). Het had even later nog erger kunnen worden, maar het schot ging naast. Als een tegenstander sterk is, is het van belang dat de taken goed worden uitgevoerd. Fouten worden anders direct afgestraft, en dat was bij de tweede treffer van BSC'68 het geval (0-2). De wedstrijd had al direct beslist kunnen zijn als Ilja niet in het doel had gestaan. Hij redde twee keer bekwaam, waarbij vooral de tweede redding van heel hoog niveau was.

Helaas wist BSC'68 toch de derde treffer te noteren, al was er wat hulp nodig van Jasper. Hij kreeg de bal ongelukkig tegen zijn been, en nu was Ilja kansloos. Jammer voor onze helden en voor Jasper, maar er viel hem weinig te verwijten, want hij bleef verder goed overeind tegen de fysiek sterke tegenstander. BSC'68 vond het blijkbaar zo zielig voor ons, dat ze een vrije schop van Joey verlengden tot een eigen doelpunt. Het gaf ons niet de vleugels die we nodig hadden om de aansluiting te vinden, want nog voor rust wist BSC'68 de voorsprong uit te breiden tot 1-6.

Na de limonade begon de tweede helft. DUNO had zich ingesteld op het hogere tempo, en ging beter partij bieden. Dat leidde tot een kansje voor Jelmer, maar zijn schot kon door de keeper tot corner worden verwerkt. Toen zijn vader even weg was, besloot Xander een hoofdrol op te eisen. Jelmer gaf de corner goed voor, en Xander kopte de bal snoeihard in (2-6). BSC'68 had meer moeite met DUNO in de tweede helft, maar zij wisten er toch nog één bij te maken (2-7). DUNO kreeg nog een mooie kans met een vrije schop van Joey, en de rebound was van Thijn, maar nu was het de keeper van BSC'68 die zich wist te onderscheiden.Uiteindelijk wist BSC'68 nog één keer te scoren (2-8). Een leerzame wedstrijd. Volgende week oefenen we weer thuis en ditmaal is Die Haghe de tegenstander.