DUNO E3 strijdend naar plek drie (en de trainer ziet op de laptop winnend team)

16 januari 2016 0:00

DUNO E3-Vredenburch E4 3-2, 16 januari 2016

Op een zaterdagochtend in januari gaat om kwart voor zeven de wekker. Buiten is alles nog donker. Een stevige wind waait om het huis. De thermometer geeft vijf graden aan en Buienradar belooft buien. Het went nooit. In de ochtendschemering op de fiets naar Haagsche Dynamiek. De lichtmasten zijn nog uit maar in de kantine brandt licht. Er is koffie en behaaglijke warmte. De spelers, trainers en ouders van beide ploegen verzamelen zich er. Aan onze tafel gaan de gesprekken over de heenwedstrijd in Rijswijk. Het zompige veld. De scheidsrechter die aan de zijlijn meer op zijn mobiel dan naar de wedstrijd stond te kijken en enkele spijkerharde overtredingen op onze jongens over het hoofd zag. De heroïsche 3-4 uitoverwinning die onze jongens daar behaalden.Vorige week ging het nog mis, in een vriendschappelijke pot thuis tegen Westlandia om weer op te warmen voor de competitie. Rots in de branding Thijn was er door ziekte niet bij en dat werd vooral zichtbaar in de tweede helft.

De start was wel goed. Binnen tien minuten stond het 2-0 door een goal van Jelmer en een vrije trap van rechts van Ejin. Een counter tien minuten later bracht de Naaldwijkers terug in de wedstrijd. Kort na rust kwamen ze gelijk en zelfs voor uit een vrije trap na een overtreding van Joey op een doorgebroken speler. Uit de kluts scoorde Jelmer even later de 3-3 en leken de vriendschappelijke punten gedeeld te gaan worden. Dat was buiten de Naaldwijkse veerkracht gerekend. In de laatste vijf minuten beslisten de Westlanders de pot door een goede goal van de eerder neergelegde spits en een bal uit de rebound na een save van Ilja.Vandaag bij de hervatting van de competitie is de ploeg weer compleet.
Hans is er niet
Alleen trainer Hans is er niet. Vanuit Friesland probeert bij met de laptop op schoot via de webcam de wedstrijd te volgen. In onze WhatsApp-groep houden we hem op de hoogte van de stand. Al in de tweede minuut test Rohit zijn neef, die bij Vredenburch onder de lat staat. Neef geeft geen krimp en pakt de bal klemvast. Een paar minuten later test Ejin de kwaliteit van het aluminium met een knal op de paal. In de achtste minuut wil Joey doorbreken op links. Hij krijgt een enorme beuk van opzij en blijft liggen. De uitstekend leidende scheids (Olav Ruijl) past de voordeelregel toe. De bal belandt bij Rohit, die deze keer zijn neef weet te verschalken: 1-0.
e3traineropafstand
Foto van hoe trainer Hans vanuit Friesland de wedstrijd van zijn pupillen volgde!
Ook Vredenburch komt er af en toe gevaarlijk uit. Gelukkig voor ons doet het dat met een spits die zijn teveel aan lengte compenseert met zijn afrondingskunsten. Achterin staat de verdediging als een huis met Ejin, Jasper, Thijn en Lucas daar net voor. Onze helden leggen misschien wel hun beste helft van het seizoen op de mat. Goed combinerend en met splijtende steekpasses teisteren ze de Rijswijkse verdediging. Rohit schiet twee keer net voorlangs, de tweede keer na oogstrelend voorbereidend werk van Thijn. Vijf minuten voor rust wordt Joey neergelegd op een gunstige plek. De vrije trap die daaruit volgt neemt hij zelf. Een harde, lage knal levert de 2-0 op. Vlak daarna zet Xander Jelmer vrij voor de goal. Diens puntertje rolt net over de lijn, Rohits neef met zijn imposante lengte plat in het kunstgras achterlatend: 3-0!De ranja smaakt kortom heerlijk. Na rust is het Xander die meteen van zich doet spreken. Eerst blokt hij in de verdediging een schot van een Vredenburcher. Twee minuten later tikt hij met buitenkant links een corer van Lucas net langs de verkeerde kant van de paal. Ejin en Jelmer krijgen ook nog goede kansen, maar de ruststand blijft op het bord staan. Het spel golft nu voortdurend heen en weer.
Terwijl de volgers langs de lijn zoveel mogelijk uit de wind blijven staan, verwarmt Ejin hun harten door in de negende minuut de bal in volle vlucht met zijn linkervoet aan te nemen en dood te leggen. Zijn schot mist net de juiste richting. Even later peert ook Joey nog een bal net naast. Dan ineens kantelt de wedstrijd. Een counter van Vredenburch. Ilja komt goed uit zijn doel. De spits is net op tijd bij de bal en kan na een botsing met onze keep intikken. Twee minuten later ligt tegengoal nummer twee in het net. DUNO's verdediging oogt ineens onzeker. Met nog twaalf minuten te gaan en de verse herinnering aan Westlandia dreigt een nieuwe nederlaag.
Om en om counteren beide ploegen erop los. Xander en Joey krijgen de bal er niet in. Gelukkig lukt dat de rood-blauwen uit Rijswijk ook niet. Drie keer achter elkaar krijgt Ilja hun schoten klemvast en kan er weer van achteruit opgebouwd worden. Vingers raken langzaam bevroren in de snijdende windkracht zeven. De al even koude billen worden samengeknepen met nog vijf minuten op de klok. Joey probeert vanuit een moeilijke hoek voor de bevrijdende 4-2 te zorgen, maar de bal gaat naast. In de counter die erop volgt breekt een Vredenburcher gevaarlijk door en... zijn schot belandt op de paal. Een hard OEHHH!!! van de ouders uit Rijswijk galmt over Haagsche Dynamiek. Dan: het bevrijdende fluitsignaal! Weer hebben onze helden tegen deze fysiek sterke en grote tegenstander de drie punten over de streep getrokken. Op de ranglijst passeren ze Vredenburch en - na een verrassend verlies uit tegen WIK - ook Quick Steps. Een mooie derde plek op maar één punt achterstand van de tegenstander van volgende week, Die Haghe dat gelijkspeelde tegen HBS. De tweede plek is in zicht!