DUNO is E3 terug op aarde

2 november 2015 0:00

Quick Steps - DUNO E3 6-2, zaterdag 31 oktober 2015

Het moest natuurlijk een keer gebeuren. Na zeven opeenvolgende overwinningen in de beker en een 7-0 oefenzege tegen de collega's uit Monster begonnen onze helden het gevoel te krijgen dat er een grote 'S' op hun borst prijkte in plaats van het sponsorlogo. Maar nu ze naar de vierde klasse zijn gepromoveerd voor de competitie blijken ook de tegenstanders een maatje groter. En dat niet eens letterlijk.

De meeste teams die sinds de zomervakantie werden opgerold waren vaak al een kop groter en een jaar ouder. Nee, nu zijn het fysiek en de tactiek bij de tegenstanders beter verzorgd. En dat merkten de jongens op de laatste dag van oktober uit bij Quick Steps. Voor de verandering was eens rekening gehouden met de uitslapers. Pas om 11 uur vond in een aangenaam ochtendzonnetje de aftrap plaats. Vanaf de aftrap golfde het spel op en neer. Meteen was duidelijk dat de E2 van Quick Steps beslist geen maatje te klein was. Tot hele grote kansen leidde dat het eerste kwartier niet. In de vijftiende minuut vond Lucas een gaatje in de verdediging: 0-1. Als een volleerde prof rende hij naar de cornervlag om daar een dansje te doen met zijn medespelers.
Meteen uit de aftrap ging Quick Steps op zoek naar de gelijkmaker. Een levensgrote kans werd door een goede redding van Ilja onschadelijk gemaakt. Niet veel later scheerde de bal uit een corner net over de DUNO-lat. Onze helden hadden het in deze fase zwaar en riepen dat een beetje over zichzelf af door te weinig naar elkaar over te spelen. Uit een corner scoorde Quick Steps de verdiende gelijkmaker.De tegentreffer schudde onze helden wakker. Onder leiding van Ejin kwam het initiatief weer in handen van DUNO. Tot echte kansen leidde dit niet. Uit een tegenaanval scoorde Quick Steps plotsklaps 2-1. En vlak voor rust creëerde de tegenstander nog een enorme kans. Door een uitstekende redding met een sliding op de bal en wegwerken van Joey kwam het nog net goed.Met de kleine achterstand was er natuurlijk nog niets verloren. Direct na de rust kwam na een goede actie van Lucas en een uitstekende pass van Thijn Jelmer in scoringspositie.
De keeper van Quick Steps redde uitstekend. Maar kort na de rust was ineens de organisatie achterin helemaal weg. Onze jongens schakelden niet goed om van aanval naar verdediging. Diverse keren stonden Joey en Ilja samen tegenover drie of vier rood-witten. Binnen twaalf minuten liep Quick Steps uit naar 5-1. Een schot belandde via een DUNO-been in het net. Een combinatie leidde tot 4-1 en niet lang daarna zeilde een vrije trap zeilde over Ilja heen, die er alleen met zijn vingertoppen bij kon. Onze jongens stelden hier alleen een kans van Jelmer tegenover, die een corner van Lucas voorlangs kopte. De groen-zwarte shirts waren haast niet meer te zien tegen de achtergrond van het groene kunstgras met de zwarte rubber korrels...Wat ging er mis? Er werd niet goed genoeg meeverdedigd. Maar ook vergat onze E3 in deze fase te combineren. Wat nog niet goed gaat, is dat onze jongens elkaar echt helpen door zich vrij te lopen en aan te bieden.Gelukkig ging dat na de 5-1 allengs beter. Quick Steps begon wat achterover te leunen en liet DUNO het spel maken. Onze helden herpakten zich en zochten de combinatie wat vaker. Vooral Xander deed dit goed. Het leidde tot drie grote kansen, twee van Thijn op aangeven van Joey, en een van Jelmer. Het had de 5-4 kunnen zijn, ware het niet dat de Quick Steps-keeper uitstekend werk verrichtte.
Nadat ook Rohit een schot op de keeper had zien stranden, maakte deze toch een foutje. Hij liet een bal onnodig los, die door Rohit ingetikt kon worden. De stand was daarmee 5-2. Met nog maar enkele minuten te gaan drong DUNO aan. Quick Steps bleef achterover leunen en gaf onze jongens wat ruimte. Een corner van Jasper zeilde voorlangs. In de tegenstoot deelden de rood-witten de genadeklap uit. Een schot in de verre hoek dat via de binnenkant van de paal naar binnen caramboleerde, markeerde de eindstand van 6-2.
Die stand was ietwat geflatteerd gezien het veldspel van beide ploegen. Niettemin is het een wijze les voor de groen-zwarten, die na de indrukwekkende zegereeks door deze nederlaag terug op aarde belandden:·