DUNO JO11-3 eindelijk op stoom! En hoe!!

13 november 2016 0:00

Deze week was het pas op de zondag aanrukken voor de bikkels van JO11-3. Hoewel ze nog mochten uitslapen ook, (de aftrap was pas om 11.45h) kostte het de jongens toch nog zeker 10 minuten om echt wakker te worden voor ze fel hun spel gingen spelen. Dit was zeker nodig, want tegenstander Quick had de betere papieren op dat moment. Alles moest uit de kast, en zo geschiedde.

DUNO begon voortvarend, Jayden kon de bal een stuk of 4x binnen no time voor het doel geven. Aan de afmaak ontbrak het nog even. Langs de andere flank was het Dylan die steeds enorm veel meters maakte en vanuit een corner de bal ook goed voor wist te brengen. Helaas lukte het spits Merghani ook niet te scoren in deze fase van de wedstrijd. De treffer bleef dus nog even uit. DUNO zette wel echt flink druk en de Quick spelers moesten erkennen dat ze niet met zomaar een team te maken hadden, maar met een heus beruchte underdog: DUNO JO11-3.
Ook Vince was goed op dreef, nadat hij toch een beetje een pechvogel was deze wedstrijd met een paar kleine ongelukjes. Lekker snel tikte hij de bal goed rond. Quick zette een tandje bij en kon tot een mooi schot op doel komen na een gevaarlijke vrije trap. Quick kwam nog tot een fraaie aanval, maar keeper Kevin bleef goed gefocussed en kwam op het juiste moment uit en voorkwam een tegen doelpunt.
Hierna was het weer de beurt aan DUNO, een nonchalant hakje van Nathan, die weer een prima wedstrijd speelde, op Almir kon worden omgezet in een aanval, Jorg kwam oog in oog met de keeper, maar kwam niet tot scoren. Ook Almir kon in de rebound de bal niet binnenkrijgen, maar schoot hoog over. Nog een mooi schot volgde uit een mooi 1-2-3tje van Jorg, Vince en Jayden E. Leuk samenspel!
Met 0-0 de rust in, en dat na al die kansen aan beide zijden. De jongens werden afgetankt met limo een met nog wat laatste adviezen was het tijd voor de tweede helft.
Dat advies was niet voor dovemansoren; binnen een minuut was het Almir die met een fraai afstandsschot de 1-0 maakte! Maar hierna was Quick ook gelijk helemaal bij de les en creeerde kans na kans. Hoe Johan en Michael ook hun team bij de les probeerden te houden, Quick leek nu even de sterkere partij en het eindsignaal was nog ver weg. Nicky kreeg het nu erg druk achterin, schoot bal na bal keihard weg over de zijlijn en bezorgde Quick een record aantal aan ingooien. Zinderend spannend deze tweede helft, kon de voorsprong behouden blijven.....of toch niet...? Uiteindelijk wist Quick dan toch te scoren na een dozijn aan kansen. Van deze korte verslapping van Quick die volgde wist Merghani gelijk gebruik te maken en na een assist van Dylan snel de voorsprong terug te pakken. 2-1 op het scorebord. De 25e minuut naderde de nu snel, maar het bleef tot de laatste seconde billen knijpen. Quick forceerde nog 2x een corner en DUNO kreeg er ook nog 1, waarna het verlossende eindsignaal klonk. Dit was met recht een zinderende zondag.
Met deze winst stomen de DUNO bikkels Quick voorbij en kunnen bijzonder trots zijn op hun tweede plek in het klassement op dit moment.
Met deze opsteker gaan we vol goede moed morgen gelijk weer vol aan de bak om dit vast te houden.