DUNO E3 verslaat vaste sparringpartner

6 februari 2016 0:00

Pieter Sijbesma

GDA E - DUNO E3 1 - 3 Het is inmiddels 6 februari. Het is abnormaal warm voor de tijd van het jaar, en links en rechts staan al krokussen en narcissen in bloei.

Terwijl de natuur in de war is, is er voor de E3 altijd een vast gegeven waar op teruggevallen kan worden: als er een vrij weekend is, wordt er geoefend tegen GDA. Zo ook vandaag. Om 9:15 uur moest er verzameld worden, en (bijna) iedereen was op tijd. Xander ontbrak vandaag. De griep heeft behoorlijk toegeslagen, maar Xander ontbrak gelukkig vanwege een leuke gebeurtenis. Alle anderen waren aanwezig.

Aangezien het een oefenwedstrijd betrof, was er wat creatief omgegaan met de opstelling. Ook in de warming-up heb ik wat geëxperimenteerd, en het werd door de kinderen goed opgepakt. DUNO begon sterk aan de wedstrijd. GDA schrok wel een beetje van de druk die werd gezet door onze helden, want om uit te verdedigen werd de bal regelmatig over de zij- of achterlijn geschopt. Het leverde ons veel corners op, maar geen doelpunten. DUNO combineerde sterk, en Ejin wist met een mooie voorzet Thijn in stelling te brengen. We verwachtten een schot, maar Thijn had nog iets veel mooiers in petto. Hij draaide mooi om zijn tegenstander heen, en schoot met zijn ‘verkeerde' linkerbeen onhoudbaar voor de keeper in het doel (0-1). We gingen er eens goed voor staan, want DUNO was zoveel sterker dan de tegenstander, dat het wachten was op de volgende doelpunten.

GDA was echter niet van plan zich zonder slag of stoot over te geven, en langzaam namen zij het initiatief van ons over. Onze achterhoede, bestaande uit afwisselend Joey, Lucas, Ejin en Jasper hield lang stand, maar de druk nam steeds meer toe. Dat leidde tot een aantal kansen. Ilja stond op scherp, maar zag een bal langs het doel vliegen, één schot eindigde op de buitenkant van de paal, maar de derde keer was het wel raak na een prachtige aanval van GDA (1-1). Nu waren het onze helden die lieten zien dat ze best wat tegenslag kunnen hebben, want vrolijk combinerend gingen Lucas en Ejin op weg naar het vijandelijke doel. Nu stond de paal van GDA in de weg. Dezelfde hoofdrolspelers waren betrokken bij de laatste aanval voor de rust, maar nu ging de bal over.

In de tweede helft werd de opstelling omgegooid. Joey ging nog één linie naar achteren en trok de keeperstrui aan. Bij zijn eerste actie was de timing verkeerd, en kwam hij met de schrik vrij, maar de rest van de tweede helft keepte hij foutloos. Zijn verre uittrappen met de wind mee waren levensgevaarlijk. Tijn en Jelmer waren wat meer achterin te vinden, en Thijn liet zijn veelzijdigheid hierbij weer zien. Jelmer sloop af en toe mee naar voren, en hij scoorde de 1-2 na een voorzet van Rohit. Het was een houdbare bal in de korte hoek, maar de keeper dacht dat de bal naast zou gaan.

Jasper stond in de tweede helft in de spits. De aanvoer moest komen van onder andere Rohit, die de ene naar de andere mooie schijnbeweging liet zien, maar af en toe wat te weinig oog voor zijn medespelers had. Onze helden hadden ondanks de fantasie-opstelling in de tweede helft het veldoverwicht weer te pakken. GDA wist toch een keer uit te breken, maar de bal eindigde in het zijnet. Ejin strooide met mooie passjes, en Rohit werd in stelling gebracht. De keeper kwam goed uit, en voorkwam een grotere achterstand. Even later was het Jasper die kon uithalen na een voorzet van Rohit, maar via een verdediger ging de bal naast.

DUNO had de wedstrijd allang in het slot kunnen gooien, maar het had ook ineens gelijk kunnen staan. Het was opnieuw de paal die een gelijkmaker in de weg stond. De beste scheidsrechters zijn vaak diegenen, die weinig opvallen in het veld. Dat gold zeker voor de scheidsrechter van GDA, die heel rustig was en de situatie in het veld steeds op juiste waarde wist te schatten. Hij had een duwfout van GDA goed gezien aan de rechterkant van het veld. Een prachtige plek voor een linkspoot. Ejin nam plaats achter de bal en schoot de bal verwoestend hard in de kruising (1-3). Dat leek de broodnodige lucht te verschaffen, maar verrassend genoeg scoorde GDA vanaf de aftrap direct de 2-3. Zo werd het toch nog even spannend, maar meer dan één kans kreeg GDA niet meer, en deze werd professioneel onschadelijk gemaakt door Joey.

Zichtbaar teleurgesteld waren de roodwitten, maar over de gehele wedstrijd gezien was de overwinning van DUNO verdiend.

Volgende week gaat de competitie weer verder, en komt KMD op bezoek.