DUNO E3 blijft aan kop

23 september 2012 0:00

Hercules E4 - DUNO E3 1 - 3 Vandaag weer een zeer spannend duel van DUNO E3. Eerst even de stand tot voor de wedstrijd.DUNO E3 bovenaan met 10 punten, op de hielen gevolgd door ODB E3 ook met 10 punten en kort erachter staat Hercules E4 met slechts één punt minder. Spanning alom.........zeker ook omdat vandaag de belangrijke wedstrijd UIT tegen de nummer 3 Hercules E4 gespeeld moet worden. DUNO compleet met 10 man sterk, hetzelfde geldt voor Hercules zodat we met 8 tegen 8 kunnen beginnen. De wedstrijd begon zeer sterk van de kant van de thuisploeg Hercules met kort na elkaar 2x een hoekschop. Schoten gingen gelukkig naast het doel van keeper Marciano. Ook DUNO kreeg langzamerhand wat kansen, Levi schoot een paar keer net naast. Issam kwam af en toe naar voren door, met een hoekschop tot gevolg, Helaas nog geen doelpunten van DUNO. Maar gelukkig ook nog geen doelpunt van het sterke Hercules. De ploegen waren aan elkaar gewaagd, het ging er af en toe erg hard aan toe, met name door één Herculesspeler die de enkels van ALLE DUNO spelers wel flink geraakt heeft. .....en vervolgens zelf lag te schreeuwen van de pijn. Ik heb hierover de trainer van Hercules aangesproken tijdens de eerste helft, die zei lachend dat deze speler dit elke week doet. Na elke gemaakte overtreding stond hij wel heel erg snel weer op om de bal weer mee te nemen.Na 20 minuten kwam Issam naar voren met de bal en passte naar Levi op rechts en jaaaaaaaaaa..... daar was de eerste goal voor DUNO !!!! Na nog wat kansen van de kant van Hercules was het een verdiende ruststand 0-1 voor DUNO.

In de tweede helft kreeg Djordi snel een kans maar schoot op de rechterpaal, en ook Gio kreeg zn kans, maar helaas. Toen Marciano de bal voor zn voeten kreeg van Gio was het raak 0-2 ! Damian verrichte erg veel werk met Freddy aan zn zij en konden zo de vele aanvallen telkens tegenhouden. De druk werd steeds groter voor DUNO. Op een gegeven moment kwam Hercules er toch doorheen en maakte de 1-2.Ingmar kon een paar keer goed over passen en zo konden we proberen het spel weer wat over te gaan nemen. Ook Gio won zn duel om de bal maar werd vervelend nagetrapt. De scheids probeerde alles vlot te laten verlopen, maar had toch wat vaker moeten fluiten voor de overtredingen van Hercules. Bij één aanval werd een DUNO speler vol op z'n enkels geraakt, dit was dan voordeel volgens de scheids. Het publiek was het er niet mee eens. Laat de trainer voortaan met de scheids de discussies aangaan. Yassine keepte de 2e helft en had een aantal goede reddingen verricht. Het keepersprobleem lost Nathan elke week flexibel op, elke speler moet een keer keepen.
Met nog 5 minuten te spelen kon het zomaar 2-2 worden of toch 1-3 ? Maar uiteindelijk wist Marciano Djordi op rechts te bereiken en liep Djordi met de bal door richting het Hercules doel en schoot de bal bovenin het doel. Nu was de wedstrijd gespeeld 1-3 voor DUNO.Alle spelers hadden met de penalties veel last van de harde bal. Het was geen Derby Star bal, en leek op een steen. DUNO E3 heeft op sterke wijze de koppositie verstevigd, want ODB heeft 2 punten laten liggen bij Scheveningen.Complimenten van alle ouders aan het team en Nathan. TOP gespeeld jongens !!!!!! Nog twee wedstrijden te gaan, tot volgende week !