Nederlaag DUNO E3 bij Laakkwartier

4 november 2012 0:00

Laakkwartier E5 - DUNO E3 5 - 3 Er was een heleboel regen voorspeld op deze eerste competiewedstrijd van de E3, vorige week meldde Erasmus zich op het allerlaatste moment af, nadat we op het DUNO terrein ruim een uur op onze tegenstander moesten wachten. Op het allerlaatste moment gaf Erasmus aan maar met 4 spelers te zijn. De regels zeggen dat we dan gewonnen hebben met 3-0............. Zogezegd een heleboel regen voorspeld, maar toen we om 08.15 uur aankwamen bij onze tegenstander Laakkwartier bleken de velden er goed bij te liggen en was het koud maar droog.Het team van Laakkwartier had 2 afmeldingen wegens zieke spelers, DUNO was compleet en zo begonnen we met 3 wisselspelers, en helaas nog altijd geen vaste keeper of vaste spelers/keepers. Direkt na de aftrap speelde DUNO het balletje goed rond en de eerste actie was van Damian. Hij stak met de bal aan de voet het hele veld maar eens over en passte op Djordi die tegen de keeper aanschoot. De keeper had de bal niet klemvast en Djordi kon de 0-1 intikken. Sterk begin. Laakkwartier had een drietal groot formaat tegenstanders erbij lopen, waar DUNO wat tegenop zag. Maar snel waren deze gelukkig niet, zodat een tweede aanval opgezet kon worden. Dit keer waren het Giovanni en Marciano die deze aanval opzette en een voorzet op Djordi die met notabene zijn linkerbeen ook de tweede goal intikte. 0-2 dus ! Kort erna was Laakkwartier aan de beurt en schoot tegen de paal. Nog in de eerste helft schoot een aanvaller van Laakkwartier hard op onze keeper Yassine en hield deze goed tegen, stompte de bal weg maar kwam weer bij een speler van Laakkwartier terecht die de 1-2 maakte. Een spannend duel.Gedurende de eerste helft zag je dat DUNO E3 het wel moeilijker kreeg en dat tijdens de rust het tijd werd dat Nathan zijn spelers weer even moest aanspreken op hun posities in het veld, "Probeer het veld breed te houden" en "wat hebben jullie nu geleerd op de training, neem de bal aan voordat je schiet" was duidelijke taal. De spelers zeiden ook zelf dat t niet meer zo goed ging. We stonden wel voor met 1-2, daarmee was alles gezegd. Tweede helft stond Gio in het doel. Wat er gebeurde weten we niet maar het leek of er een tweede wedstrijd begonnen was, Gelijk na rust kwam de gelijkmaker op het scorebord, 2-2. Levi kreeg de bal en schoot nog wel hard laag, maar het antwoord was weer van Laakkwartier, een hoog schot kansloos voor Gio en 3-2 voor de thuisploeg. Damian probeerde wat hij in de eerste helft ook een paar keer had laten zien...een rush over het veld en Djordi had zijn hattrick te pakken, hij schoot de bal hoog in het dak van het doel.....gelukkig toch nog 3-3.Kwam het door "The Voice" of door "Roda JC-ADO" vrijdagavond? Of soms door de kou, want sommige spelers bewogen niet mee........de E3 gaf de wedstrijd gewoon weg. Laakkwartier kreeg steeds meer ruimte op het veld, bij een hoekschop keken we niet goed waar de tegenstander stond. Nathan schreeuwde zich bijna schoor en met een paar keer schieten was het 4-3 en kort erna 5-3. Dit is echt, echt zo zonde om zomaar 3 punten weg te geven. Ouders liepen na de wedstrijd allemaal met een kater van het veld. Drie tips voor drie punten : 1. Kom als je zaterdag een wedstrijd moet spelen met thermokleding aan. Een korte broek is nu echt te koud. En de zomer is nu echt voorbij en een uur voetballen is veels te koud in je korte voetbalbroek ! Ook voor de wedstrijd een trainingspak aan is nu door de temperatuur weer gepast. 2. Vroeg spelen betekent op tijd naar je mandje, een aantal spelers waren echt niet fit ! 3. Sinterklaas zal denk ik op 5 December geen keeper meenemen vanuit Spanje, welke spelers willen graag een helft keepen, je helpt je team ermee naar de overwinning! Volgende week gaan we op bezoek bij Toofan! Wedstrijd om 11 uur dus iedereen uitgeslapen! Rob