DUNO E3 wint oefenwedstrijd tegen RAS

27 november 2015 0:00

Op een sombere woensdagavond stond er een oefenwedstrijd gepland tegen de buren van RAS. In de pas gebouwde en nog nieuw ruikende kantine meldde Marcel ons aan als DUNO, maar de dame achter de bar begreep dit niet, en begon ons geduldig uit te leggen hoe we bij DUNO moesten komen. Nadat dit misverstand uit de weg was geruimd, bleek dat het haar ook niet bekend was dat er een wedstrijd zou gaan plaatsvinden. Een telefoontje was voldoende om de bevestiging te krijgen.

Rohit kon helaas niet aanwezig zijn vanwege ziekte, maar verder waren alle spelers er. De warming-up speelde zich deels af in de regen, maar onze bikkels lieten zich hier niet door ontmoedigen. Na de warming-up moesten we verkassen naar een veldje verderop, waar de tegenstander op ons stond te wachten. Het waren er nogal wat, en gedurende de wedstrijd leek het erop, of dit aantal ook exponentieel toenam. DUNO ging na het aanvangssignaal direct in de aanval, en Lucas wist ook al in de eerste minuut de score te openen. De scheidsrechter had hands geconstateerd, dus dit feestje kon niet doorgaan. Het was het begin van een stormloop op het doel van RAS. Thijn schoot via een verdediger naast, en Jelmer, Lucas en Ejin wisten de keeper niet te passeren.

De keeper was blijkbaar toch wat geschrokken van al die groenzwarten die steeds voor zijn neus opdoken, want hij trapte de bal precies voor de voeten van Jelmer. Zijn schot was niet hard, maar de bal glipte toch door de handen van de keeper heen. Vervelend voor hem, maar het was een verdiende voorsprong. Het werd zeker niet de avond van deze ongelukkige keeper, want het volgende doelpunt kwam wederom voort uit een verkeerde uittrap. Ditmaal was het Lucas die profiteerde (0-2). Onze helden lieten met het derde doelpunt zien waar dit seizoen zo veel op getraind is. Een prachtige combinatie tussen Ejin, Thijn en Jelmer leverde laatstgenoemde zijn tweede doelpunt op (0-3). Thijn besloot ook nog een keer op avontuur te gaan langs de zijlijn. Zijn schot was een prooi voor de keeper. Ejin schoot nog een keer naast, waarna we eindelijk een gevaarlijke aanval van RAS te zien kregen. Ilja was nog wakker en voorkwam een treffer.
In de rust een bekertje limonade, en gezien de aard van de wedstrijd en de comfortabele voorsprong besloten Hans en Marcel de boel volledig op zijn kop te zetten. Jelmer mocht in het doel plaatsnemen in zijn gloednieuwe De-Gea-shirt, Jasper, Xander, Ejin en Joey verhuisden naar voren, en de voorhoede van voor de rust schoof een linie naar achteren, aangevuld met voormalig keeper Ilja. Dat was even wennen, en RAS wist te profiteren. Door de 1-3 leek het weer even een echte wedstrijd te gaan worden.

Het volgende schot van RAS ging gelukkig naast, en daarna nam DUNO de regie weer in handen. Joey en Jasper wisten hun kansen nog niet te verzilveren. Aan de andere kant wist Jelmer de aansluitingstreffer te voorkomen. Joey trok de overwinning definitief over de streep, al had hij wel een beetje geluk dat zijn schot van richting werd veranderd, waardoor er voor de keeper geen eer meer te behalen viel (1-4). Jasper zag zijn schot door de keeper gekeerd. Joey scoorde wel, maar de scheidsrechter besliste anders. Niemand begreep het, maar Joey mocht wel aanleggen voor een vrije schop. Deze ging over. Het paste wel een beetje in de wat rommelige ambiance, maar ach het was een oefenwedstrijd, dus wat geeft het. Even later een fraai doelpunt. Jasper werd de diepte ingestuurd, maar de bal leek veel te ver weg. Gelukkig had hij zijn zevenmijlslaarzen aangetrokken, dus wist hij nog net op tijd de bal te bereiken en koelbloedig af te ronden (1-5). Ejin zorgde voor de kers op de taart, door een schot van Joey in de rebound in te tikken (1-6).

Een ruime en verdiende overwinning. Na een goede eerste helft een wat mindere tweede helft, waarna Hans de conclusie trok dat aanstaande zaterdag tegen het sterke Quick Steps weer met het gewone basisteam gestart gaat worden.