DUNO E3 bij HBS E7: Spannend van begin tot eind!

21 september 2014 0:00

HBS E7 - DUNO E3 4-3, zaterdag 20 september 2014

Vandaag stond alweer de derde bekerwedstrijd op het programma. Onze trainers hadden de jongens opdracht gegeven om 09:00 uur te verzamelen bij HBS, veld 3B. Ik zag zelfs een satellietfoto voorbij komen op de WhatsApp met de juiste lokatie. Prima voorbereid dus, zelfs een eventuele tramhalte werd aangegeven. Allemaal veel te lief, las ik. Maar wel makkelijk. Het is voor ons allemaal een nieuw seizoen, dus ook voor mij. Vorig seizoen werden de stukjes met de week langer, maar ik moet natuurlijk de meeste jongens en ouders nog leren kennen, dus ik begin bescheiden.
We zijn dus al een paar weken onderweg, en aan het enthousiasme van Nick na de trainingen merk ik dat het een hele leuke groep jongens is. Een uitgebreide technische staf, die naar wat ik gezien heb hele leuke en leerzame trainingen geeft.

Goed, de eerste wedstrijd van het seizoen hadden we na een fantastische inhaalrace nèt van Quick E6 met 4-5 verloren, en vorige week de tweede wedstrijd met 2-8 gewonnen van Vredenburch E4. Wij konden hier helaas zelf niet bij zijn, maar een prima uitslag natuurlijk. Irene, de moeder van Bas, hield ons via WhatsApp op de hoogte.

Vandaag was het bij aankomst behoorlijk mistig, en de parkeerplaats stond tjokvol. Er was dus een goed excuus om even na negen uur te arriveren. Maar nog voor half tien waren we helemaal compleet, en was de mist verdwenen. Het werd tijd om het veld op te gaan. We deden een korte maar goede warming up, en we waren er klaar voor. Met Yannick als vaste keeper in het doel, en de andere mannen in een mooie 3-3 opstelling. En ook nog drie wissels, dus helemaal klaar om ervoor te gaan.

Ibi staat naast het doel onze keeper bij en helpt de verdediging, Kenrick begeleidt de jongens vanaf de zijkant en doet de wissels. Het begin is wat afwachtend, en beide teams proberen aan te vallen. Het lijkt erop dat HBS gevaarlijker is, maar Yannick redt een aantal keer bekwaam. Langzaam komen we beter in de wedstrijd, en met de snelle wisselcarrousel op volle toeren komen we beter in de wedstrijd en worden we steeds gevaarlijker. Een paar mooie schoten van afstand leveren wat gevaar op, maar HBS beschikt ook over een prima doelman, en het blijft lang 0-0. We spelen goed over en vlak voor rust levert een mooie aanval met volgens mij Aman als eindstation een op dat moment verdiende voorsprong op.

DUNOE320september2014

Het is rust en het gaat goed. Een paar aanwijzingen en een drankje. Het is maar een korte rust; er is daar een strak programma denk ik. Zoveel teams en maar drie velden, dat is iedere week een hele logistieke uitdaging lijkt me. De tweede helft gaat verder in hoog tempo en helaas komt HBS op gelijke hoogte. Even later scoren ze weer en kijken we tegen een achterstand aan. Gradie weet een door hem zelf opgezette aanval na een één-tweetje met Nick af te ronden en het staat weer verdiend gelijk. In de volgende fase kan het alle kanten op. Er ontstaat een hele leuke wedstrijd met veel spanning. Wie gaat er winnen? HBS scoort weer en we proberen uit alle macht om de gelijkmaker te forceren. Onze jongens weten 'm te scoren, en 3-3 zou een mooie uitslag zijn geweest. Of winnen we alsnog! Een fantastische pegel van Isaiah spat op de lat uiteen, wat een pech, en in de tegenaanval krijgt HBS nog een corner. Deze wordt niet goed weggewerkt en verdwijnt via een HBS hoofd in de hoek. In laatste minuut krijgen wij nog twee corners, maar alleen de eerste mogen we nemen. Helaas, we verliezen.

De penalty's worden met wisselend succes genomen, en na het nemen van de penalty's lijkt het al gewoon te zijn een zakje chips in ontvangst te nemen. Lekker net als vroeger gewoon naturel of paprika. Als het goed is krijg ik er voortaan ook een als verslaggever. En nee Ibi, geen sambal, ik heb liever voetbal.

Het was echt een hele leuke wedstrijd jongens! Jullie hebben allemaal fantastisch je best gedaan, en ik kijk nu al uit naar de volgende wedstrijd. Jullie zijn een leuk stel jongens die er allemaal voor willen gaan. Ik denk dat jullie ons nog hele mooie dingen gaan laten zien.
Heren trainers, jullie kunnen trots zijn!