E3 verliest eerste wedstrijd, maar vocht voor iedere meter

20 augustus 2011 0:00

Zaterdag 20 augustus 2011 09:30 uur

HBS E7 - DUNO E3 9-4

Vandaag was het dan alweer zover, de eerste wedstrijd van het seizoen. Onze eerste wedstrijd was een uitwedstrijd voor de beker tegen HBS. De spanning was voelbaar voor en tijdens de wedstrijd. HBS zag er fysiek een stuk sterker uit dan DUNO en dat bleek dan ook in de wedstrijd. HBS gebruikte goed het lichaam en onze spelers waren enigszins onder de indruk van de tegenstander.
Na aanvang van de wedstrijd werd DUNO redelijk vastgezet op eigen helft maar echte grote kansen kwamen er niet, toch werd de achterhoede een aantal keer uitgespeeld met als gevolg een 3-0 achterstand. Voetballend waren we beter als HBS, maar fysiek konden we niet tegen HBS op. Aan het einde van de 1ste helft werd de schroom eraf gegooid en gingen we agressiever voetballen met meer druk naar voren, dit leidde tot een aantal kansen en doelpunten. Goed uitgespeelde aanvallen werden door Jay afgerond (2x) en een schot van Luke zorgde voor een 7-3 ruststand.
In de tweede helft kwam DUNO veel beter in het spel en zette HBS onder druk en door goed veldspel naar voren werden er meerder kansen gecreëerd. Jason scoorde, maar ook HBS scoorde nog 2 x, zodat de einduitslag een 9-4 nederlaag opleverde.

De E-3 heeft voor de 1ste wedstrijd goed gespeeld en gevochten voor iedere meter gras, de schroom werd afgegooid en door agressief voetbal met druk naar voren werden we steeds beter. Voetballend zijn we heel sterk door goed samenspel en inzet. Deze lijn zullen we zeker doorzetten en dan winnen we volgende keer gewoon van dit elftal.
De penalty's werden vrijwel allemaal gemist door zowel DUNO en HBS, alleen Erik en Luke scoorden.

Hier wat opmerkelijke feiten per speler:
Craig:Prima gespeeld, goed sterk aan de bal, maar let met verdedigen goed op je tegenstander
Danique:Goed gespeeld en hard gewerkt, prima inzet
David:Hard gewerkt op het middenveld en goed erin gegaan
Erik:Goed gekeept op de lijn, maar eerder en zekerder uitkomen en voor de bal gaan
Jason:Goed gespeeld en je laat je niet meer van de bal zetten en een prima goal, zorg ervoor dat je goed aan de zijkant staat en dan naar binnen komt
Jay:Goed gespeeld, twee goede goals, maar zorg ervoor dat je vrij staat in de voorhoede
Jeremy: Goed en fel gevoetbald, maar blijf op je plaats in het veld
Luke: Hard gewerkt, gebruik je lichaam zoveel mogelijk en blijf voor schieten van afstand; lekkere goal
Olav: Goed gevoetbald op het middenveld en durf op de goal te schieten
Wat mij nog rest in de om alle ouders en opa's en oma's te bedanken voor hun enthousiasme en steun aan de onze spelers

Volgende week thuis tegen HDV gaan we gewoon winnen, zeker na nog twee keer hard trainen.