DUNO E3 wint tweede bekerstrijd met gemak (nu met fotoverslag)

28 augustus 2010 0:00

Annebeth van de Velde

Celeritas E1 - DUNO E3 (1-13) 28 augustus 2010

Na de verpletterende seizoensstart van de E3 van vorige week (17-0 gewonnen van Velo E7) stond vandaag de 2e bekerwedstrijd tegen de E1 van Celeritas op het programma.

De opstelling was als volgt: Shane op doel, achterin Joris, Carmen en Casper. Op het Middenveld Tim Omer en Marten en voorin Nick en Joey. Vanaf het begin zette DUNO de goede lijn van de vorige wedstrijd weer door. Een beetje geholpen door de wind in de rug werd Celeritas vastgezet op eigen helft. Een beetje gelukkig leverde dit direct een voorsprong op. Een voorzet van Tim werd door iedereen gemist en hobbelde zo het doel in bij de 2e paal. Hierna beleef DUNO aanvallen. Een schot van Joey ging op de paal. Een volgende aanval leverde wel een doelpunt op. Weer was het Tim die na een goede onderschepping zelf de trekker overhaalde. 0-2. Daarna ging het snel. Omer scoorde vanuit een moeilijke hoek de 0-3. Uit een corner van Joey kon Nick de bal van dichtbij met z'n knie binnen "knieën". Omer scoorde de 0-5 via een intikker bij de 2e paal. Aan de ander kant werd er prima verdedigd door Casper, Joris en Carmen. Keeper Shane voorkwam met 2 prima reddingen dat Celeritas kon tegen scoren. Nog voor de rust werd er door DUNO nog 2 maal gescoord. Een schot van Joey vanaf rechts belande in het doel en een intikker van Tim, na goed voorbereidend werk van Marten, was de keeper van Celeritas te machtig. Ruststand 0-7.

De 2e helft begon vol verwachting, maar wat dan vaak gebeurd gebeurde ook nu. DUNO dacht wel even veel te gaan scoren. Er werd vergeten te voetballen en met de wind tegen werd er teveel balverlies geleden. Celeritas werd steeds sterker en fysiek werden er meer duels gewonnen door hun. Het leverde ook een paar kansen op. Een daarvan ging er in. Een vrije trap was onhoudbaar voor Shane. 1-7. Hierna pakte DUNO gelukkig de draad weer op. Er werd meer overgespeeld en beter de posities gehouden in het veld. Direct leverde dat weer kansen op en werd Celeritas weer teruggedrongen. Een eerste kans eindigde nog op de paal (schot Nick), maar een schot van Omer, na 2 goede kapbewegingen, ging er wel in. Hierna ging het weer snel. Omer scoorde de 1-9 en Joey schoot de 1-10 binnen op aangeven van Omer. Nick scoorde daarna nog 2 keer (mooi schot en een intikker na goed schot Marten) en Omer zorgde met zijn vijfde goal voor de 1-13 eindstand.

Prima gespeeld jongens. Celeritas was een maatje te klein en als we de hele wedstrijd hadden "gevoetbald" dan had de score nog hoger kunnen uitvallen. Volgende week spelen we de laatste bekerwedstrijd thuis tegen Erasmus. Die week erna begint de competitie en dus het echte werk.