Overwinning E3 bij de "haantjes"

20 september 2010 0:00

Quick E8 - DUNO E3 1 - 4
Deze zaterdag mocht er uitgeslapen worden. Om 11.00 moest er pas gevoetbald worden tegen de "haantjes" (Quick E8) op Sportpark Hanenburg. Onder genot van een heerlijk nazomers zonnetje (volgens leider Sjaak schijnt op Quick altijd de zon als Duno er speelt!!) en in het bijzijn van flink wat toeschouwers startte de wedstrijd.
Omdat Shane een weekendje weg was, stond Marten vandaag op doel. Hij had de afgelopen al flink hiervoor geoefend in zijn schoolvoetbalelftal, dus dat zat wel goed. Verder de vertrouwde namen op de vaste plekken. Joris en de 2-C's achterin (Casper en Carmen). Tim als regisseur op het middenveld, bijgestaan door Omer en Nick en voorin de spitsen Joey en Falco. De 1e kansen waren voor Duno. Tim z'n schot ging in de handen van de keeper en Falco knalde hoog over. Duno bleef drukken op het doel en dat leverde de verdiende voorsprong op. Falco schoot met zijn punt de bal goed in de hoek na een pass van Nick na voorafgaand goed verdedigend werk van Joris en Carmen. Quick schrok wakker na dit doelpunt en prompt was er werk aan de winkel voor Marten. Gelukkig bleef de gelijkmaker uit. Voor rust was Duno nog tweemaal gevaarlijk. Een schot van de ijverige Omer (kwam dat omdat zijn moeder stond te filmen??) werd goed gekeerd door de keeper van Quick en een schot van Falco miste maar net het doel.
In de 2e helft ging Duno door met waar het de eerste helft mee begonnen was. Een degelijke veldbezetting, een goede dosis werklust en het creëren van kansen. Alleen in de afronding of beslissende pass ging het telkens net mis. Omer miste de eerste twee kansen. Een 3e kans was een buitenkansje. Door de prima fluitende scheidsrechter (mag ook best een keer gezegd worden!!) werd na een handsbal een penalty gegeven aan Duno. Helaas wist Tim deze kans niet te verzilveren, want hij vond de keeper op zijn weg. Gelukkig maakte Falco via een schitterende diagonale knal vanaf links de 0-2. Via een eigen goal van Tim kwam de spanning even terug in de wedstrijd. Zijn sliding bij een counter hobbelde zo langs de kansloze Marten in het doel. 1-2. Quick dacht even een kans te hebben, maar Joey maakte aan alle onzekerheid een eind. Uit de rebound na een schot op doel van Tim lette hij goed op en stond op de goede plek om de bal erin te tikken. Stand 1-3. Daarna werd het ook nog 1-4 na een eigendoelpunt van Quick. Dit was ook uiteindelijk ook de eindstand.
Een degelijke wedstrijd van Duno E3. De komende week alleen nog trainen op afronden en op de laatste beslissende pass. Als dit beter gaat lopen dan zijn jullie niet te stoppen!