DUNO E3 is TACtisch de baas

19 oktober 2014 0:00

TAC'90 - DUNO E3 2-5, zaterdag 18 oktober 2014

De laatste wedstrijd in het bekertoernooi is een uitwedstrijd. De tegenstander van vandaag is ontstaan uit een fusie tussen Takdier Boys en Amar Deep. Ik woon al 49 jaar in Den Haag, maar daar had ik nog nooit van gehoord. Maar goed, het woordje combinatie erachter en TAC is een feit. Jaargetal na het kommaatje en de complete naam is verklaard. Een, zoals ze zelf omschrijven, multiculturele club. Ik wist ook van het bestaan van deze velden niet af. Prachtig hoor! Gisteren las ik in de wederom prima informatie vooraf dat het veld 3A ging worden. Toen dacht ik al waar in hemelsnaam verstop je drie voetbalvelden in de Roemer Visscherstraat? Hier dus, prachtige kantine ook. Voor aanvang van de wedstrijd regelen Irene en Petra de koffie. Rob is er ook weer, en Irene schrikt zich kapot als ze hem ziet. Hij was zonder helm op de scooter, dat verklaarde een hoop. Veel DUNO publiek, echt leuk. Ik sop naar het achterste veld, en dat ziet er eigenlijk al heel beroerd uit voor midden oktober. Wel groen, maar met hier en daar een zandbank. Er wordt een warming up gedaan, en alleen Bruno missen we nog. Hij komt gelukkig net voor het begin van de wedstrijd aan. Weer helemaal compleet, en dat met een vakantieweek in het vooruitzicht. Deze jongens willen natuurlijk niets van hun eigen topploeg missen.

We gaan eindelijk beginnen, en wat mij als eerste opvalt is de harde bal. Je hóort dat hij veel te hard is. De jongens lijken er geen van allen mee te zitten, en er wordt dan ook gewoon gekopt. Yannick verdedigt zoals bekend het doel. De andere jongens wisselen weer razendsnel, ook van positie. Zo komen ze wel allemaal zowel verdedigend als aanvallend aan bod. Het gaat gelukkig niet zo makkelijk als vorige week, en we komen zelfs een beetje onder druk te staan. Het spel van de tegenstander is dreigend, maar verdedigend staat het als een huis en Yannick kan zich vandaag onderscheiden. Gradie is goed op dreef, dus de tegenstander heeft zijn handen vol aan hem. Hij is het die voor ons de 0-1 binnenschiet. De druk lijkt van de ketel, en ik zie weer prachtige combinaties ontstaan. Ook de individuele klasse van de spelers groeit met de week. Vooral sommige balaannames zijn van hoog niveau. Het zoeken van de vrije man is er al helemaal ingeslepen. Nick scoort met een uiterste krachtinspanning de 0-2; de bal rolt tergend langzaam het doel in. Binnen een minuut schiet hij nog een keer hard op het doel, maar de keeper weet de bal weg te stompen. Gradie is heel attent, reageert supersnel, en scoort 0-3. De tegenstander vindt het wel genoeg zo, en gaat wat meer op de aanval spelen. Dit resulteert in een paar corners en schoten op doel. Yannick weet op één na alle ballen tegen te houden, en zo gaan we verdiend met 1-3 rusten. We drinken en praten wat, maar voor de toeschouwers is de kantine voor een bakkie te ver. Je wil natuurlijk niets missen. Irene ligt vandaag duidelijk onder vuur en voorziet alle sigaretten van een vlammetje. Het is voor oktober trouwens heerlijk weer, alleen hebben we last van natte voeten. Benieuwd wat de tweede helft gaat brengen!

TAC begint goed aan de tweede helft. Tien minuten lang zijn ze de bovenliggende partij, maar ze krijgen de bal er maar niet in. Yannick redt met kunst en vliegwerk. Deze moeilijke periode eindigt na een op dit moment spaarzame uitval van ons, die Gradie wederom afrond met een mooi schot. Het is gespeeld. De jongens spelen de wedstrijd goed uit met mooie combinaties. In de slotfase krijgt TAC nog een corner. Bij het uitverdedigen krijgt Nick de bal, en hij maakt gebruik van zijn sterke kant. Wat een rush, met een man in zijn rug steekt hij het hele veld over, en zijn laatste beetje kracht is precies genoeg om de bal nog in het hoekje te tikken. Bij de viering van het doelpunt zie je weer het plezier van het hele team. In de laatste minuut krijgt TAC een penalty na een ongelukkige botsing, waarbij Bruno zich behoorlijk blesseert. Misschien was een opstuitbal beter op zijn plaats geweest, maar oké, zij ook nog een doelpuntje.

Verdiend met 2-5 gewonnen jongens!

De scheidsrechter was ook een lichtpuntje, goed gedaan. Er werd best ruw gespeeld soms, maar jongens, daar moet je ook aan wennen. Ruw of gemeen zijn twee heel verschillende dingen. Een multicultureel hoogstandje was het! Het is helemaal niet zo moeilijk hoor, om elkaar allemaal te respecteren. Oké, misschien was een blauwe kaart wat overdreven geweest. De penalty's worden bijna allemaal gemist. De keepers speelden hier de hoofdrol. Afsluitend een zakje chips en het weekend kan beginnen.

Het was een leuk bekertoernooi, met gemiddeld 7 doelpunten per wedstrijd voor, en maar 2 tegen. Jammer dat Quick de eerste tegenstander was, daar zou ik het graag onder de huidige omstandigheden nog een keer tegen opnemen. Volgende week thuis een oefenwedstrijd tegen Monster, ik ben weer benieuwd!