E3 neemt de 3 punten mee naar huis

13 maart 2010 0:00

Steve de Jong

Celeritas E1 - DUNO E3 uitslag 4 - 6 (1 - 1)
De kracht van onze E3 zit vooral in de teamgeest; ‘het geheel is (veel) meer dan de som der delen' zeg maar. Samen met veel plezier vechten voor een overwinning blijft het streven, maar vooral samen plezier maken is een gegeven bij dit team. Het mooie van dit gegeven is, dat als je een keer een mindere dag hebt, je toch als TEAM kunt overleven. Voorafgaand aan de wedstrijd zag alles er perfect uit: Een mooie starttijd (niet te vroeg), heerlijk voetbalweer, een compleet team en een heerlijke collectieve warming-up in de speeltuin naast het veld om zich voor te bereiden op een wedstrijd tegen de hekkensluiter van de poule. Maar…dan klinkt het eerste fluitsignaal voor aanvang van de wedstrijd. Al snel wordt duidelijk dat alle sterke punten van onze E3 vandaag minder aanwezig zijn dan normaal. Het team had moeite om de posities vast te houden, elkaar te vinden en gezamenlijk aan te vallen of te verdedigen. Kortom, het team leek een beetje op het veld waarop gespeeld moest worden: Los zand. Celeritas heeft een leuk en enthousiast team dat direct druk zette op onze favorieten. Een dergelijk team is alleen goed te bestrijden met goed overspelen en vrijlopen zonder bal. Deze elementen van het voetbalspel beheersten onze Duno-helden in het begin van de wedstrijd helaas onvoldoende. Celeritas kwam dan ook verdiend op een 1-0 voorsprong. Gelukkig lukte het Duno om nog voor de rust gelijk te maken door een mooi doelpunt van Joey. Gelukkig bestaat een team niet alleen uit de spelers, maar behoort ook de coach erbij.
In de rust alles dus gezamenlijk even doorspreken en aangeven wat er beter kan.
Het voetbal begon in de tweede helft dan ook een stuk beter dan de eerste helft. Helaas had ook de coach van Celeritas een aantal goede tips aan zijn team gegeven waardoor het al snel 2-1 voorkwam. Toen ging Duno eindelijk voetballen zoals we van ze gewent zijn. Volop beweging, samenspel om de vingers bij af te likken en elkaar aanmoedigen. Opnieuw schoot Joey de gelijkmaker in en het was ‘erop en erover'. Duno speelde Celeritas het volgende kwartier helemaal ‘van de mat' en liep uit naar 2-6 door doelpunten van Gio, Dylan en nog twee keer Joey. Maar zij waren alleen de afmakers, want de goals waren toe te schrijven aan het complete team inclusief de keeper. Helaas vond het team de zes gescoorde goals genoeg, want het einde van de wedstrijd was weer net zo rommelig als het begin. Celeritas kreeg nog de kans om twee doelpunten te scoren voor de scheidsrechter de wedstrijd beëindigde met een eindstand van 4-6.
Meiden en jongens, het was goed te zien dat jullie, ook als het niet zo goed loopt en jullie achter komen, elkaar blijven steunen en aanmoedigen. Dit samenspel en werken als een team maakt jullie mijn helden, ook als jullie een mindere voetbaldag hebben. En aan de geluiden langs de lijn te horen, denken al jullie supporters er zo over.