DUNO E3 verrast koploper HBS

13 september 2015 0:00

DUNO heeft dit jaar een grote broek aangetrokken, en is gestart met een groot aantal extra jeugdteams. Dat heeft nogal wat voeten in de aarde, want voor deze teams zijn trainers en begeleiders nodig. Hierbij dus ook van mij uit de oproep om een team onder je hoede te nemen.

Waarom deze inleiding zul je denken? De E3 kent deze problemen niet, heeft een uitgebreide technische staf en ook twee mensen die voor het verslag willen zorgen. Een bijkomend luxeprobleem is als beide schrijvers van elkaar denken dat de ander wel voor het stukje zal zorgen. Geen uitgebreide aantekeningen dus ditmaal, maar een verslag uit het hoofd.

Het is even wennen om op zondagochtend te moeten aantreden voor een wedstrijd. Iedereen was er, want niemand wilde natuurlijk de confrontatie met koploper HBS missen. Nadat de mooie sponsorkleding was aangetrokken, was het tijd voor de warming-up. Daarna mochten de spelers zich melden bij Hans, die weer een creatieve opstelling uit de hoge hoed had getoverd. Het leek een moeilijke wedstrijd te gaan worden, want HBS had al twee wedstrijden gewonnen, waarvan één tegen SVH, waar DUNO in de eerste wedstrijd van had verloren. DUNO ging echter scherp van start, en er werd direct flink druk gezet op de verdediging van HBS.

Jelmer was de eerste die scoorde met een droge knal in de hoek (0-1). Eén zwaluw maakt natuurlijk nog geen zomer, maar DUNO liet zien de laatste tijd stappen met zevenmijlslaarzen te hebben gezet, want HBS kwam er eigenlijk totaal niet aan te pas. Achterin stond een sterk blok met Joey, die veel aanvallen onschadelijk maakte en met zijn harde trap het spel direct kan verleggen naar de voorhoede. Jasper speelde een bijna foutloze wedstrijd, en Ejin laat de toeschouwers regelmatig genieten van zijn fluwelen techniek. Thijn begon vandaag wat weifelend, maar groeide in de wedstrijd en durfde steeds meer het avontuur te zoeken. Lucas was overal en speelde vooral voor rust een fantastische wedstrijd. Jelmer overziet het spel goed, en geeft slimme passjes. Xander gaat zich steeds beter aanpassen aan zijn nieuwe team en bijt zich goed in zijn tegenstander vast, en de puur rechtsbenige Rohit is een plaag voor de vijandelijke verdediging. Als laatste maar zeker niet als minste staat Ilja als een tijger in zijn doel, en blijkt een betrouwbare sluitpost te zijn.

Als je al deze positieve punten bij elkaar ziet, is het ineens minder verwonderlijk dat er voor rust een geruststellende 1-4 voorsprong op het bord stond. Maar wat is geruststellend, want het zou de eerste keer niet zijn, dat een voorsprong toch nog uit handen werd gegeven. Het was dus voor Hans zaak om vooral te hameren op het vasthouden van de concentratie, want met het spel zat het wel goed. In de tweede helft was ook wel te zien, dat de spelers af en toe vergaten simpel te voetballen, en allemaal in de veronderstelling waren, dat ze het niveau van Messi al hadden bereikt. Hierdoor ontstonden er wat foutjes, maar gelukkig wist HBS daar maar één keer van te profiteren.
De productie van DUNO was de tweede helft ook wat minder, maar er vielen toch nog twee doelpunten, zodat een fantastische 2-6 overwinning werd behaald, en de eerste plaats ineens weer in zicht is.

Voor de volledigheid nog even de doelpuntenmakers: Rohit (2x), Lucas, Joey, Jelmer en Ejin.Volgende week de thuiswedstrijd tegen Hercules.