DUNO E3 wint eerste prijs op voetbalfeest bij Die Haghe

28 april 2015 0:00

Op deze voor de meeste mensen vrije maandagmiddag hebben we een toernooi. We hebben afgelopen zaterdag de verzameltijd van Kenrick doorgekregen; om kwart voor één worden we verwacht. Mooie tijd. Het weer valt alles mee. De zon schijnt uitbundig, alleen de wind maakt het nogal fris.

Dus in de zon en uit de wind verzamelen we op het veld waar onze jongens moeten spelen. Tot ieders grote vreugde zijn alle jongens aanwezig, en dat is natuurlijk wel zo leuk. Ze nemen ook allemaal een achterban mee, dus het DUNO publiek is in grote getale aanwezig. DUNO E5 speelt ook op dit veld hun toernooi, en zo hebben beide teams dus veel toeschouwers. De tegenstanders van vandaag zijn natuurlijk thuisclub Die Haghe, SC Monster en BMT. We beginnen tegen Die Haghe, en we zijn direct goed bezig.

De kansen voor ons stapelen zich op, maar zij beschikken over een goede keeper. De eerste helft is al snel voorbij; we spelen twee keer tien minuten. Met dit soort toernooien moet je proberen om snel te scoren, want voor je het weet is het afgelopen. De tweede helft is het al snel Bruno die goed mee naar voren komt en de bal onhoudbaar langs de keeper knalt. Nu is het zaak om de boel achterin dicht te houden. Yannick moet een paar keer redding brengen, en vlak voor het eindsignaal scoort Yusuf knap de bevrijdende 0-2. Zo, de eerste overwinning is binnen, en we kunnen met z'n allen nu de E5 aanmoedigen. Onze tweede wedstrijd vindt aan de andere kant van het veld plaats, en daar is de gevoelstemperatuur een graad of tien lager.

Alle jassen kunnen weer aan. BMT is nu de tegenstander. Zij hebben hun eerste wedstrijd met 3-1 gewonnen van SC Monster. Spannend dus, want de winnaar van deze wedstrijd zal de koppositie gaan innemen. We beginnen voortvarend en zijn qua snelheid beter, maar zij zijn fysiek sterker. We moeten de bal dus snel spelen, en na een paar kleine kansjes voor ons is het BMT dat sterker en sterker wordt. Yannick wordt de held van deze wedstrijd. Ik sta achter zijn doel en zie van dichtbij hoe hij de ene na de andere briljante redding verricht.

f3juichtook

De tweede tien minuten is het alleen maar tegenhouden. De paal sleept ons er in de allerlaatste minuut doorheen. 0-0 is het en blijft het. De derde partij zal dus de doorslag gaan geven. We blijven aan dezelfde kant van het veld. We drinken wat, en het is een gezellige drukte. Het lijkt op een soort vrijmarkt, maar dan zonder koopwaar. Iedereen zit op de grond, op één man na die de hele middag in een prachtige stoel zit. Om half vier zijn het twee wedstrijden naast elkaar die uit gaan maken wie dit leuke toernooi gaat winnen. Kenrick en Mike spreken de mannen toe, en zeggen dat we er in ieder geval voor moeten zorgen dat we onze eigen wedstrijd winnen. De uitslag zal dan achteraf de beslissing brengen. Vanaf het eerste fluitsignaal dringen we SC Monster terug op eigen helft, en rijgen we de kansen aaneen. Yusuf krijgt de grootste kans, maar schiet helaas rakelings naast. Een grove overtreding op Nick levert vanaf een meter of twintig een vrije trap op. Hij gaat deze zelf nemen, en knalt hem schitterend keihard in de kruising.

Het hele team gaat uit zijn dak! Op het andere veld komt BMT met 1-0 achter. Gunstig voor ons dus. We zijn nu helemaal los en in de resterende paar minuten van de eerste helft scoort Aman er twee, waarvan een met een kopbal, en Isaiah nog een van grote afstand. 4-0, dit kan bijna niet meer mis gaan. Na rust zijn er wat omzettingen, en is het de naar voren geschoven Bruno die de vijfde maakt. Als slotakkoord is het wederom Isaiah die van afstand het halve dozijn vol maakt. Op het andere veld wint BMT alsnog met 2-3, maar gelukkig voor ons is dat voor hun niet genoeg. We worden overtuigend eerste met acht doelpunten voor, en Yannick houdt het hele toernooi de nul, echt knap jongen! Na ons speelt de E5 nog een wedstrijd, en zij worden met één hele goede tegenstander in de poule knap tweede.

e3juicht

Kortom, een prima Koningsdag voor ons als grote DUNO-familie. Zoals altijd zijn de chips er ook weer, en een broodje en een welverdiend drankje maken het feest compleet. Op de teamfoto is de blijdschap met deze eerste plaats duidelijk zichtbaar. Jongens, prima gedaan, behalve van de zon heb ik ook van jullie genoten.