E3 vol trots en neemt 1 punt mee naar huis

10 oktober 2009 0:00

Quick E8 - Duno E3 uitslag 4 - 4
Noah, Ruchir, Ezra, Carmen, Moestafa, Vincent, Dylan, Giovanni, Djilano en Joey waren deze ochtend gelukkig allemaal tijdig aanwezig om de topper tegen de medekoploper Quick af te werken. Het werd een wedstrijd van de verschillende speelstijlen; Quick met veel kracht, snelle omschakelingen en harde afstandschoten vanuit alle hoeken en gaten versus Duno die het moet hebben van samenspel, 3-hoekjes en het veld klein houden om echt te voetballen.
Direct na de aftrap ging Duno met mooi samenspel richting de goal van de tegenstander die ternauwernood de aanval kon afslaan. De verdediger peerde de bal naar voren waar een speler van Quick vol uithaalde voor een voorzet naar de opkomende medespelers. Tot schrik van iedereen uit het Duno-kamp vloog de bal over alles en iedereen heen, in de kruising van het Duno-goal; 1-0 al in de eerste minuut. Door dit onverwachte begin werd het spel van de Duno-tijgers een beetje onrustig. Alle spelers leverde inzet voor 10 en werkte zich het apezuur om deze snelle achterstand zo snel mogelijk ongedaan te maken. Gevolg was dat met te weinig overleg werd gespeeld en posities soms werden vergeten. Een goed team als Quick E8 straft dit natuurlijk af. In de 6e minuut werd aan de rechterkant van het veld een Duno-aanval afgeslagen en een aanval via de zijkant opgezet. Alle focus van de Duno-verdediging lag bij de speler met de bal met als gevolg dat de spits van Quick helemaal vrij gelaten werd en nadat hij de bal op maat aangespeeld kreeg, vrijuit een hoekje kon uitzoeken; 2-0.
Hierna ging het spel steeds sneller heen en weer. De teams waren aan elkaar gewaagd en gaven elkaar geen centimeter ruimte, spel op superhoog niveau dus waar alle toeschouwers van beide kampen zich de vingers bij aflikte. Zeker Duno creëerde een flink aantal kansen, maar de ballen vlogen veelal naast of over de goal of raakte paal of lat. Tot Vincent in de 20e minuut op het middenveld een bal opvangt en zonder na te denken uithaalt richting het Quickdoel. De bal vliegt als een komeet over een afstand van ruim 20 meter in de bovenhoek; 2-1.
De start van de 2e helft leek (jammer genoeg) erg op de start van de wedstrijd. Waar Duno dacht lekker in de aanval te gaan om de onterechte achterstand goed te maken, schoot Quick alweer in de eerste minuut uit een tegenaanval een mooi goal; 3-1. Een bizarre situatie, twee teams die helemaal aan elkaar gewaagd zijn in een prachtige pot voetbal maar 1 team die de kansen benut. In de 8e minuut werd het nog erger. Een speler van Quick komt over de rechterkant tot bijna de achterlijn en schiet vanuit die onmogelijke positie prachtig in de korte hoek; 4-1.
Je zou denken dat de Duno-tijgers door deze tegenslag het hoofd in de schoot zouden leggen, maar vol trots kan ik melden dat juist het tegenovergestelde gebeurde. Met nog meer energie, enthousiasme, opbeurende woorden en aanwijzingen voor de medespelers ging Duno door met aanvallen. Alle spelers werden in het spel betrokken en als luizen in de pels doken onze helden op iedere bal die haalbaar leek. In de 14e minuut veroverde Djilano de bal en speelde Joey aan die met een mooie schuiver de keeper verschalkte; 4-2. Na ongeveer 1000 ballen ‘net mis' was dit een lekkere opsteker, maar zou het niet te laat zijn???? Duno trok met man en macht ten aanval en Quick liet zien dat het de kunst van verdedigen verstond. Het duurde dan ook tot de 23e minuut tot Dylan vanuit een scrimmage voor het Quickgoal de bal bekeken achter de keeper kon schieten; 4-3 Zou het dan toch nog kunnen?
In de laatste minuut ging zelfs de Dunokeeper mee naar voren en werd het voor alle belangstellenden bijna te spannend. Alle spelers dus op de Quick-helft en 14 rode hoofdjes van inspanning en concentratie bezig om die laatste goal te maken (Duno) danwel tegen te houden (Quick). In de allerlaatste seconde viel de bal weer voor de voeten van Dylan die het hoofd koel hield en de gelijkmaker inschoot. Alle spelers en speelsters van de E3 vielen elkaar in de armen en vierde dit gelijkspel als een overwinning.
Ik wil alle betrokkenen danken voor deze mooie wedstrijd; de spelers van beide teams, de scheidsrechter en de leiders en toeschouwers.