DUNO E3 wint van Semper Altius

22 november 2009 0:00

Daan de Ligt

Verslag Semper Altius - Duno E3 : 2-4
Medio november en dan het gevoel hebben dat het lente is, zo lekker weer was het afgelopen zaterdagochtend. Nu moet ik wel bekennen dat het redelijk laat was in de ochtend, later dan gebruikelijk, want aanvang 11.00 uur is ongekend. Maar in het begin van de wedstrijd leek het wel of Duno nog aan het slapen was, want in no time was het 1-0 voor Semper en dat door een eigen doelpunt. Na wakker geschreeuwd te zijn door leider en overige trouwe supporters, want dat zijn er iedere wedstrijd aardig wat, gingen de ogen open, kwamen de benen in beweging en de voeten van de grond. Dat resulteerde een paar minuten na de openingsgoal ook tot de gelijkmaker en scoorde ditmaal Semper in eigen doel 1-1. Hierna kwam het voetbal, hoewel het achterin bij Duno soms meer op een flipperkast leek, echt op gang. Halverwege de eerste helft had Dylan een mooie actie aan de linkerkant van het veld, Giovanni liep goed mee en kreeg de bal aangespeeld en raak was die 1-2. Nog nagenietend van het tweede doelpunt lag de bal alweer in het doel van Semper, ditmaal was het Joey die zijn actie prima afrondde 1-3. Duno kreeg daarna nog een aantal bijna niet te missen kansen, maar ja bij Semper stond een prima keepster in het doel en het aantal malen dat de paal geraakt werd was niet bij te houden. De druk van Duno op het doel van Semper was groot en daardoor was de counter van Semper voor de Duno achterhoedde zeer verrassend en werd de ruststand 2-3. In de tweede helft werd er veel gewisseld van posities. De achterhoede was even het spoor bijster maar gelukkig hield Noah de ballen uit zijn doel. De eerste 5 minuten had Duno niets in te brengen, maar zoals vaker gebeurd werd het weer een team dat vecht voor de bal en voor elkaar. Ruchir als laatste man en Vincent of Djilano op het middenveld en de dames Ezra en Carmen als backs. Dylan en Giovanni hadden veel kansen en uiteindelijk schoot Dylan via de paal raak 2-4. De toeschouwers langs de lijn zagen even later nog een doelpunt, echter de scheids zag de bal niet over de lijn. De laatste kans was voor Giovanni, na een solo actie van Joey over het halve veld, maar hij schoot net naast.
De drie punten zijn weer binnen en als ik juist ben geïnformeerd is er een kans dat de kanjers van de E3 zaterdagochtend kampioen kunnen worden. Dus dan verwacht ik nog meer toeschouwers, aanvang 08.45 uur. Vroeg?????? Lekker joh, heb je nog iets aan de rest van je dag.