Sterk begin voor DUNO O11-4

5 september 2016 0:00

De zomerstop duurde voor veel spelers van DUNO O11-4 veel te lang. Reikhalzend werd uitgekeken naar de eerste wedstrijd en bij veel spelers waren de zenuwen vanaf het begin van de week volop aanwezig.

O11-4 bestaat ook dit jaar weer uit tien spelers; acht spelers van de F4 van vorig jaar aangevuld met Georgy en Santino. Met de nodige trainingsuren achter de rug mochten we eindelijk weer voor echt. Gelijk tegen GDA; een club waar we vorig jaar nog bij verloren en waar sommige jongens nog iets recht wilde zetten. Het was duidelijk te zien dat de O11-4 al een tijdje samen is; vanaf het begin van de wedstrijd stond iedereen op zijn plek, werd er goed samengespeeld en werd kans op kans gecreëerd. Het vizier stond alleen niet altijd op scherp en als de bal wel tussen de palen was dan zat de keeper van GDA er goed bij. Waar het makkelijk 0-4 had kunnen staan voor DUNO stond het ineens 1-0 voor GDA! Bij een van de weinige aanvallen van GDA lukte het een speler van GDA om zich door de verdediging te wurmen en werd onze keepster gepasseerd.
Snel daarna was het rust, konden we even limonade tanken en stonden we te popelen om aan de tweede helft te beginnen; we waren een stuk sterker en moesten dit recht zetten. En dat deden we!! Wederom met goed overspel en een goede inzet werd GDA steeds verder teruggedrongen. De eerste kansen werden nog gemist, maar na vijf minuten werd de ban gebroken en scoorde Santino de verdiende gelijkmaker. Erop en erover werd vervolgens ingezet en in korte tijd liepen we uit naar 4-1. Als een echt team werd er vandaag gespeeld, de eerste twee bonuspunten voor het gezamenlijk juichen verdiend en de eerste winstpartij in the pocket!
Een veelbelovende start van hopelijk een mooi seizoen!