E4 houdt het spannend tegen HBS

28 november 2009 0:00

HBS E9 - Duno E4 uitslag 0 - 1 (0 - 0)
Beste lezers, Afgelopen zaterdag omstreeks 08:45 uur moest ons dream team uit het opnemen tegen de koploper HBS E9 met 3 punten verschil om de schade zo klein mogelijk te houden. Zodat wij bij het inhalen van de afgelaste wedstrijden alsnog najaarskampioen kunnen worden. Dus a.s. zaterdag 5 december is het er weer vol tegen aan jongens en met flink veel doelpunten najaarskampioen worden, of te wel WINNEN. Oké terug naar de wedstrijd! Het weer zag er bij het opstaan niet al te best uit. Maar dat mocht de pret niet drukken. Iedereen was aanwezig op Adeir na, want die was ziek. Adeir beterschap! Na de opstelling en een flinke peptalk te hebben gehouden gingen onze jongens met geheven hoofd omhoog en de borst voorruit het veld op. Dit vanwege de kans aanwezig is om najaarskampioen te worden. Reza en ik hebben dit duidelijk weten te overbrengen aan uw kroost. Zij allen voetbalde alsof hun leven er vanaf hing. Echt geweldig, het leek wel een topwedstrijd uit de eredivisie PSV-Ajax, Ajax-Feyenoord en noem de topclubs maar op. Zo voetbalde onze jongens. De eerste paar minuten was het voor beiden partijen even aftasten, maar al snel nam Duno het initiatief door gelijk druk uit te oefenen tegen HBS. Na enkele minuten zag het er uit dat wij de 1e openingstreffen zouden scoren, maar helaas! Dit vanwege Duno de gehele 1e helft op de helft van HBS voetbalde. Zo ging de 1e helft door. Er werd goed gespeeld en goede kansen gecreëerd. Helaas mocht het niet lukken om in de 1e helft te scoren. Dit was slecht voor iedereen zijn gezondheid die naar deze wedstrijd was komen kijken. In ieder geval heeft het mij Errol 5 jaar van me leven gekost. Wat werd er leuk en vooral goed gevoetbald. Ook werd er goed en geconcentreerd gespeeld. De verdediging wist de achterhoede zo goed als pot dicht te houden, want HBS wist met tijd en wijlen soms door te breken, wat mij en ik denk die ook weer van anderen aanwezige supporters de gezondheid niet goed hebben gedaan.
Na de rust weer een flinke peptalk gehouden en dat wij de beter ploeg waren. Wederom hadden onze jongens er vertrouwen in en gingen er weer flink tegenaan. Dit alles dat het weer niet mee zat. Koud, regen en de spelers waren goed doorweekt. Maar goed dat mocht onze bikkels niet deren en bleven voetballen alsof ze ervoor werden betaald. Hebben jullie ouders je kind wat beloofd of zo? Of is het misschien wel de Sint die trouwens ook van voetbal houdt iets in hun schoen hebben achter gelaten, wie zou het zeggen? Ongelofelijk wat een wedstrijd, gewoon bloedstollend. Halverwege de 2e helft werd er vanuit een corner uit mijn hoofd door onze jongens de 0-1 gescoord. Ik meen door onze kleinste speler Ömer. Iedereen begon te juichen en de ontlading was bij iedereen van Duno duidelijk merk en zichtbaar. HBS deed nog een aantal verwoede pogingen maar ondanks onze keeper Maurice die als een van de Sar heeft staan keepen wist hij het doel schoon te houden. Onze verdedigers Nick, Kadir, Gregory die ook werd ingezet op het middenveld en Karan zij allen wisten de lijn achterin dicht te houden. De bal voortijdig wist te veroveren van de tegenpartij en onze aanvallers wist aan te spelen. Echt top jongens een dikke pluim voor jullie! Onze aanvallers en middenveld, Nikan, Sydney, Ömer, Casper en Ibo die samen met Casper om toerbeurten het middenveld en de verdediging voor hun rekening namen hadden en deden het net zoals onze keeper en verdedigers erg goed. Ook zij wisten de spanning voorin goed hoog te houden. Als zij hun zenuwen wisten te bedwingen zijn wij (Errol en Reza) van mening dat het wel 0-4 had kunnen zijn. In ieder geval is deze winst net zo belangrijk als het 0-4 zou zijn geworden. Winst is winst en daar telt het om. Dus we zijn nog volop in de race om najaarskampioen te worden. Bij deze willen wij (Errol en Reza) en alle overige aanwezigen jullie bedanken voor deze spannende wedstrijd, ECHT TOP! Want jongens jullie hebben echt, maar dan ook echt onwijs goed, toppie gevoetbald. Nu nog de volgende wedstrijd winnen en dan zijn wij, nee jullie najaarskampioen! Errol en Reza.