DUNO E5: tweede helft kink in de kabel

30 januari 2016 0:00

Vandaag, op een zeer natte en winderige zaterdag, stonden de huidige nummers 1 en de nummers 2 tegenover elkaar. In de uit wedstrijd verloren we helaas tegen de ploeg in het knal oranje. Vandaag was dus een belangrijke wedstrijd om de koppositie te bewaren en om ons te revancheren. Pas 2 minuten voordat de wedstrijd begon, kregen trainers Arjen en Pascal te horen dat we helaas geen scheidsrechter van DUNO hadden vandaag. Dus Pascal mocht weer eens de fluit ter hand nemen. Derhalve begonnen we 6 minuten later dan gepland aan de wedstrijd; om 10.21 uur om precies te zijn.

Honselersdijk begon gelijk goed en fel te voetballen. Al in de eerste minuut kreeg Honselersdijk een corner, die gelukkig niet werd benut. In de derde minuut wist Robin, die vandaag weer super goed heeft staan keepen, een doelpunt te voorkomen. In de vierde minuut kopte Nick de bal vanuit een corner prachtig in het doel. Yes....1-0!
Ook in de zesde minuut was het Nick die vanuit een corner de bal wederom in het doel wist te krijgen. Het was voor de ouders aan de zijlijn niet te zien, omdat er wel vier DUNO spelers vlakbij het doel van Honselersdijk stonden. Maar er prijkte in ieder geval een mooie 2-0 op het scorebord. Honselersdijk liet wel zien dat ze goed kunnen voetballen, maar ook DUNO heeft de eerste helft goed gespeeld.

In de 15e minuut was het Damian die de 3-0 maakte en Elijah volgde in de 16e minuut met de 4-0. Dat ging erg lekker! In de 17e minuut was het weer de voet van Damian en dus was het 5-0! Helaas viel het eerste tegendoelpunt in de 19e minuut. Met 5-1 de rust in, dat beloofde wat moois voor de tweede helft....Helaas begon het steeds harder te regenen. Niet echt ideale weersomstandigheden vandaag. De kinderen hebben wel in de rust weer een overheerlijk siroopje op voor de extra energie. Helaas bleek het in de tweede helft aan de nodige energie te gaan ontbreken....

Om 10.50 uur floot Pascal voor het begin van de tweede helft. We begonnen wederom veelbelovend met een prachtige goal van Nick in de eerste minuut van de tweede helft; 6-1. Bijna maakte hij er in de tweede minuut nog een, maar de bal kwam knoerthard op de lat.
Gelukje voor Honselersdijk dus. In de vierde minuut had Reno een dijk van een kans, maar deze werd helaas niet benut. In de zesde minuut was het Robin die ervoor zorgde dat het geen 6-2 werd. Prachtige redding weer! In de achtste minuut was het Damian die er 7-1 van maakte. Hij maakte van blijdschap een radslag of een flikflak. Niet zo gek als je ineens 7-1 voor staat tegen de enige ploeg in de competitie waar je tot nu toe van verloren hebt. Een minuut later was het wederom Nick die er zelfs 8-1 van maakte.... De 10 was al bijna in zicht, de ouders langs de lijn waren euforisch van vreugde! Helaas was het in dezelfde minuut dat de 8-2 viel. Och, nog altijd zes doelpunten verschil! In de elfde minuut was het Damian die zijn vierde doelpunt van de wedstrijd maakte...9-2!!! Wow....wat een onverwacht hoge uitslag.

Wat er daarna gebeurde; geen idee! De rek was eruit bij DUNO en Honselersdijk leek wel een nieuwe energiebron aangeboord te hebben....Zowel voorin als achterin werd er niet tot nauwelijks meer verdedigd. Aanvallers van Honselersdijk hadden vrijspel en konden nagenoeg zo doorlopen naar het DUNO goal. In de twaalfde minuut werd het 9-3 en binnen twaalf minuten scoorde Honselersdijk maar liefst vier goals! 9-7....Met samengeknepen billen was het toezien hoe de in de eerste helft zo goed spelende E5 nu op de pijnbank lag. Gelukkig klonk om 11.15 uur het eindsignaal. 9-7.

Tevreden? Mwoaw.....wel met de winst natuurlijk, maar om een 9-2 voorsprong nu zo weg te geven is natuurlijk geen visitekaartje. Waarom brengt de tweede helft toch zo vaak een kink in de kabel? Toch behouden we hiermee wel de koppositie en daar gaat het uiteindelijk om. Jammer van het doelsaldo, we hadden er vandaag meer uit kunnen halen. Volgende week zaterdag staat de eerder afgelaste uit wedstrijd tegen 's Gravenzande op het program. De ploeg die onderaan staat, maar waar we thuis wel gelijk tegen gespeeld hebben. Spannend blijft het dus voorlopig nog wel!