DUNO E5: "Dat is een..en dat is twee.. en dat is nee-ee-gen!"

28 november 2015 0:00

Na alweer bijna een hele week regen beloofden de weergoden ons vandaag gunstig gezind te zijn. Op het mooie complex van HSV Escamp werd er vandaag om 09.00 uur verzameld. Op Sammy en Luca na hebben alle spelertjes inmiddels thermospul onder het tenue aan en geef ze eens ongelijk; ondanks het zonnetje vandaag was het behoorlijk koud. Niet zo gek als je bedenkt dat het dinsdag alweer december is. Nog twee wedstrijden te gaan voor de welverdiende winterstop!

Vorig jaar zat Tessa in de F3 en daar hadden we een vaste verslaglegger die steevast een notitieboekje bij zich had om alles op te schrijven. Na vandaag zal ik dat ook maar eens gaan doen, daar later meer over...Vijf minuten voor aanvang van de wedstrijd kwam de tegenstander het veld op. Bij de thuiswedstrijd tegen Escamp waren er maar zes spelers komen opdagen en even leek het daar vandaag weer op. Gelukkig kwam er even later toch een keeper het veld op lopen en had Escamp dus genoeg spelers dit keer.
De E5 was wederom niet compleet vandaag; Reno genoot met zijn familie van een weekendje weg. Dus ook vandaag weer twee wissels voor DUNO en 7 tegen 7 spelen. Drie minuten over half tien werd er afgetrapt en volgden er al snel kansen voor DUNO. Vandaag was het Tessa die de wedstrijd opende met een prachtige goal. Haar eerste doelpunt in een wedstrijd. Niet veel later passeerde Luca met een mooie schijnbeweging de keeper en maakte er 0-2 van. De kou was opeens een stuk minder erg, genieten was het vandaag. Helaas maakte Escamp er toch nog 1-2 van en dan is het altijd weer even oppassen.
Nu nog even terugkomend op het nut van een notitieboekje...Je denkt tijdens een wedstrijd dat je alles wel onthoudt, maar het feit is gewoon dat je (zeker als je redelijk fanatiek bent zoals ik....) zo in de wedstrijd zit, dat je het meeste gewoon "vergeet". Wie wanneer scoorde bijvoorbeeld of wanneer wij een strafschop mee kregen. Een Escamp speler dacht dat hij keeper was en maakte dus een handsbal. Daaruit volgde een strafschop voor Duno. Elijah nam de strafschop, maar miste helaas. Niet getreurd, want in de eerste helft scoorden Damian en E'jaz allebei nog een prachtige goal. Met een lekker gevoel en een mooi resultaat (1-4) de rust in.
De tweede helft wil de boel nog weleens in de war schoppen, dus het beloofde toch nog 25 spannende minuten te worden. Maar echt heel spannend was het niet. Ze stonden net op het veld en E'jaz maakte er al 1-5 van en het werd een waar doelpuntenfestijn; Luca maakte de 1-6, E'jaz de 1-7 en Elijah de 1-8. Wat een resultaat vandaag! Escamp bleef wel strijdend en maakte nog een doelpunt, maar Damian gaf vandaag de genadeklap door er 2-9 van te maken.
Op de een of andere manier klopte alles vandaag. Er stond echt een team keihard met en voor elkaar te werken. De verdediging stond als een huis vandaag met onze vaste ijzersterke doelman Robin. Vandaag was voor hem een redelijk saaie wedstrijd en we hebben niet kunnen genieten van zijn mooie duiken helaas. Achterin ook de altijd strijdbare en solide Tessa die ook over scorend vermogen blijkt te beschikken, Georgy die ondanks een gekneusde hand toch "gewoon" wilde spelen en een prima wedstrijd heeft gedraaid. Wat heeft die meid een schot in de benen! Tom die een kei is in het keihard wegknallen van ballen op gevaarlijke plekken en die ook nog eens een ingooi heeft waar je U tegen zegt, Sammy die altijd keihard werkt en het Escamp vandaag behoorlijk lastig maakte. En dan de voorhoede spelers met Elijah die blijft gaan alsof zijn leven ervan afhangt en als een pitbull de bal wil veroveren, een keiharde werker die vandaag zijn werk beloond zag met een prachtige goal, Luca met de mooie schijn-en kapbewegingen en prima schot in de benen. Luca weet ook steeds vaker wanneer hij zelf moet gaan of een bal moet overspelen, mooi om te zien! En dan nog de altijd dienstbare E'jaz die een bal super goed kan plaatsen, een prima voorzet kan geven en vandaag ook nog eens 3 keer gescoord heeft en last but not least onze laatste aanwinst; Damian. Een echte spits en goaltjesdief. Ik durf te beweren dat als dit team dit niveau volhoudt het hoog zal eindigen in de poule. Je moet tenslotte een team zijn om te winnen en dat hebben ze vandaag bewezen!

Volgend weekend geen wedstrijd. De eerstvolgende partij is zaterdag 12 december 09.30 uur uit tegen SVH/Celeritas E6.