Weer winst voor de kanjers van DUNO E5

13 februari 2016 0:00

Zo, vandaag alweer vroeg uit de veren voor de thuiswedstrijd tegen VELO. Ook weer krabben geblazen vandaag, flink koud, maar wel met een zonnetje. Weer waar ik in ieder geval wel vrolijk van word na al die regen van de afgelopen weken. Om 08.00 uur verzamelen en compleet vandaag. Ook VELO was mooi op tijd. Vandaag werd er 7 tegen 7 gevoetbald, dus wel met drie wissels. Met die kou niet zo heel erg fijn, want je koelt snel af. Net als de ouders en trainers langs de lijn overigens, het was vandaag best een beetje afzien. Voor het goede doel en hoort er natuurlijk bij!

Als je kijkt naar de uitslagen van VELO de afgelopen weken, dan was het moeilijk te zeggen wat voor wedstrijd het vandaag zou worden. Met het kampioenschap al stiekem een (heel klein) beetje in het achterhoofd is iedere wedstrijd nu gewoon spannend en belangrijk. We hebben inmiddels een aangename voorsprong op de nummer twee, maar een balletje kan nu eenmaal raar rollen, dus concentratie en focus blijven belangrijk. Gelukkig blijven de kids vooralsnog met beide benen op de groene mat staan...Vandaag een goede scheids van DUNO, dus beide trainers konden zich volledig richten op het trainerschap. Wel zo fijn!

Rond 08.30 uur werd het startsein gegeven. Het was van beide kanten een beetje aftasten in het begin, maar na 7 minuten was het Elijah die het spits afbeet vandaag. Een mooie 1-0! Ik gooi de scores gelijk op onze groepsapp, want er is nog weleens een scheidsrechter die de verkeerde stand doorgeeft....iets waar we vandaag zeker niet bang voor hoefden te zijn, want we hadden een scorebord dat keurig werd bijgehouden. Top! 7 minuten later was het Damian die er 2-0 van maakte en binnen 5 minuten scoorde Luca maar liefst 2 doelpunten. Met 4-0 en een lekker gevoel de rust in dus. Aan de kant waren we nog wel een beetje op onze hoede, omdat het bij Honselersdijk in de tweede helft natuurlijk behoorlijk mis ging!
Na rust was het weer Elijah die als eerste scoorde, 3 minuten later gevolgd door Damian. 6-0 stond er ineens op het scorebord. E'jaz maakte daar niet veel later 7-0 van. Zou het vandaag dan toch weer zo'n monsterscore worden?! Gelukkig voor VELO scoorden ook zij een mooi doelpunt; 7-1. Och, dat konden we wel hebben...zeker gezien het feit dat Elijah een minuut later het doelpunten aantal aan onze kant weer wat opkrikte door er 8-1 van te maken. VELO wist er binnen 3 minuten nog 2 in te schieten, wat de score op 8-3 bracht. Reno voelde zich niet lekker door de kou en moest helaas vroegtijdig de DUNO grasmat verlaten. Hopelijk voelt hij zich snel weer beter! Hoewel alle doelpunten natuurlijk geweldig zijn, is het toch altijd super tof als een verdediger een keer scoort. Georgy had in de eerste helft een prachtige trap richting VELO goal, die helaas door de goede keeper net werd tegengehouden. Tes heeft haar "moment of fame" al gehad in de uitwedstrijd tegen Escamp en vandaag was het Sammy die met een prachtige knal DUNO de 9-3 bezorgde.
Een goede verdediger is minstens zo waardevol als een aanvaller, maar toch willen alle kinderen graag scoren. Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd gemaakt door Luca. 10-3 de einduitslag: wat een monsterzege! Helaas was de voor ons belangrijke wedstrijd Honselersdijk tegen GSC Esdo vandaag afgelast. Vooralsnog staan we dus bovenaan met 28 punten uit 11 wedstrijden. Keurig! Nu twee weken geen voetbal voor de kids. De eerstvolgende wedstrijd staat gepland op 5 maart om 08.30 uur thuis tegen GSC Esdo E5.