Werk aan de winkel voor DUNO E5

7 november 2015 0:00

Vandaag op een regenachtige zaterdagochtend de tweede competitiewedstrijd op het programma. Dit keer moest de E5 het met twee spelers minder doen; Damian en Luca waren vandaag niet van de partij. Gelukkig was E-Jazz op tijd fit om wel aan te treden.

Honselersdijk speelt in een opvallend oranje tenue en niet alleen het tenue was opvallend; wat een bomen van jongens! Weet niet wat die Westlanders te eten krijgen, maar ze zijn bijna altijd een kop groter dan onze kinderen. Vandaag geen wissels, maar 8 tegen 8 werd er gespeeld. Vier achterin met Sammy, Tessa, Georgy en Tom en drie voorin met Reno, Elijah en E-Jazz.

Stipt om 09.30 uur werd er afgetrapt. De eerste tien minuten waren echt voor Duno. De tegenstander is nauwelijks op onze helft geweest. Ik zei nog tegen de vader van Georgy; dan valt straks het eerste doelpunt aan de andere kant en zo was het ook...Niet heel veel later werd het nog 2-0 ook. De kopjes gingen alweer een beetje hangen, maar gelukkig maakte E-Jazz nog voor rust de 2-1.

Met een goed gevoel ging ik even naar de kantine en toen ik vijf minuten na aanvang van de tweede helft vroeg naar de stand, bleek die te zijn opgeklommen naar een 4-1 achterstand...Hmm...die tweede helft brengt toch elke keer weer een kink in de kabel...De tegenstander had gewisseld van keeper en dat was te merken; wat een topper.

Maar ook Robin heeft het vandaag weer fantastisch gedaan met een paar mooie reddingen. Je merkt dat een tweede helft (en zonder wissel dit keer) echt veel vergt qua conditie. Er kwamen nog wel wat mooie kansen over en weer waarbij Honselersdijk er ook weer een kon benutten; 5-1. Tess had last van haar zij, E-Jazz en Elijah waren aan het hinken; de toppers gaven alles. Dit werd beloond met een mooie 5-2 gemaakt door Elijah. Dat was tevens de eindstand voor vandaag. Het was een leuke pot. Er is nog een hoop werk aan de winkel, maar we zijn zeker ook niet overlopen.

Prima scheids trouwens vandaag, dat mag ook weleens gezegd. Op naar volgende week tegen SVH/Celeritas E6.