DUNO E5 wint met 5-3

12 december 2015 0:00

Pieter Sijbesma

SVH/Celeritas E6 - DUNO E5 3 - 5 "Wie het laatst lacht, lacht het best". Zo, de laatste 2 wedstrijden voor de winterstop. Vorige week een voetballoos weekend en dat is zo nu en dan best eens lekker.

Vooral voor de ouders, de kinderen willen natuurlijk gewoon het allerliefste voetballen. Vandaag was iedereen mooi op tijd aanwezig voor de uitwedstrijd tegen SVH/Celeritas E6. En de kinderen hadden er zin in! Bij gebrek aan beter, werd er in de speeltuin al een balletje getrapt en tja, ik zag er ook een paar op een wipkip zitten (wat an sich weinig met voetbal te maken heeft, maar wel heel leuk is natuurlijk…). Rond 09.15 uur kwam er een veld vrij (gewoon gras, dat is weer even wennen!) en hebben de kinderen zich nog iets warmer gelopen en zagen we dat ook de tegenpartij compleet was.

De eerste keer is er thuis dik gewonnen, maar de tegenpartij was verre van sportief te noemen. Schelden tijdens de wedstrijd op de scheids (trainer Pascal), provoceren etc. Geen leuk team om tegen te moeten voetballen dus. Maar goed, ook dit soort teams heb je ertussen zitten! Het weer was wederom koud, maar het was gelukkig droog. Vandaag kon er 8 tegen 8 gevoetbald worden en er werd om 09.30 uur afgetrapt. Vandaag was ik voorbereid en had ik dus een aantekenboekje bij me. Gelukkig maar, want anders zou ik weer het nodige vergeten. Al in de 2e minuut was er een mooie kans voor E'jaz. Helaas werd hij niet verzilverd, maar het visitekaartje was wederom afgegeven. Niet veel later moest Robin echter wel even aan de bak en met een mooie redding wist hij een tegendoelpunt te voorkomen. Ai…snel werd duidelijk dat ons team, dat 2 weken geleden nog zo fel en zo goed speelde in de wedstrijd tegen Escamp, vandaag toch een beetje mak en een beetje moe leek. Maar ja, zelfs profvoetballers spelen niet iedere keer de sterren van de hemel.

In de 5e minuut was het Damian die een goede kans op een doelpunt had, maar helaas ging die bal er ook niet in. In de 9e minuut werden we geholpen door de tegenpartij. Een eigen doelpunt! Yes…0-1! Of het toeval was of niet, na dat doelpunt kwam ook het zonnetje door. Niet dat het voor de temperatuur veel uitmaakte, maar het oogt altijd een stuk vriendelijker. Helaas; in de 11e minuut redde Robin 2 keer achter elkaar, maar was het voor Celeritas toch 3 maal is scheeprecht en viel de 1-1. In de 18e minuut was het wederom Robin die met een prachtige redding ervoor zorgde dat we niet op achterstand kwamen. Reno had in de 21e minuut een dijk van een kans, maar kreeg de bal niet lekker op de voet. Helaas ging deze bal er dus niet in. Ik heb ze geteld en we hebben maar liefst 8 hoekschoppen gehad in de eerste helft. Toch jammer dat daar niet vaker een doelpunt uit valt. 3 minuten voor het affluiten van de eerste helft kreeg Georgy nog een flinke blessure aan haar enkel. De trainers durfden het niet aan om haar weer terug het veld in te sturen, dus het was helaas einde wedstrijd voor Georgy. Super jammer, want ze was weer goed op dreef vandaag.

Met 1-1 de rust in. Even snel wat drinken, trainers wat instructies geven en om 10.01 uur begon de tweede helft. Al in de eerste minuut was het E'jaz die er 1-2 van maakte. Prachtige goal! Maar alweer volgde kort erop een tegendoelpunt. 2-2. Weer aan de bak dus! Of het nu kwam door de limonade of de preek van de trainers, maar de tweede helft was beter dan de eerste helft. Waar Sammy in de eerste helft de bal steeds niet lekker gespeeld kreeg, was hij in de tweede helft lekker bezig en ook Tom was er steeds weer om de ballen weg te werken. Elijah is altijd een harde werker, zo ook vandaag, maar stuitte toch regelmatig op een Celeritas voet. Die hadden vast ook al snel in de gaten (of wisten nog van de vorige wedstrijd) dat dat een speler is die je in de gaten moet houden.

In de 5e minuut was het Damian die ons weer op voorsprong bracht, maar Celeritas bleef strijden en maakte in de 7e minuut gelijk. 3-3 dus. Tessa, die zoals altijd weer een prima wedstrijd speelde, wist een tegendoelpunt te voorkomen door een mega sprint te trekken en de bal op tijd weg te werken achterin. In de 15eminuut maakte Damian zijn 2e goal van de wedstrijd en volgde Luca binnen een minuut met een prachtig afstandsschot. Ineens prijkte er dus een mooie 3-5 op het denkbeeldige scorebord. En net als 2 weken terug kregen we een penalty mee. In de 20e minuut was het Luca die de penalty mocht nemen, maar helaas ging deze bal er niet in.

Vandaag hebben we Robin toch weer een paar keer zijn befaamde sprongen en duiken zien maken en dat was maar goed ook, want in de 23e minuut moest hij nog 1 keer even flink aan de bak. Daarna volgden er geen kansen meer en was de eindstand vandaag 3-5.

Ook dit keer bleken de jongens van Celeritas een slechte verliezer; tijdens de strafschoppenserie werd er gelachen als DUNO niet scoorde en bleven ze provoceren. Tessa riep nog "ja, maar WIJ hebben gewonnen". Misschien kinderachtig, maar ik moest daar wel om glimlachen. Wie het laatst lacht, lacht het best! Sammy had ook nog een leuke actie. Die schoot raak en rende juichend richting de tegenpartij om ze vervolgens een handje te geven. Was mooi om te zien. Het was vandaag niet de beste, niet de mooiste, maar zeker wel een spannende wedstrijd en nog veel belangrijker; de drie punten zijn weer binnen!

We staan op een mooie 2e plek in de competitie. Volgende week de kraker, uit tegen Scheveningen, de nummer 1. Nog even doorbijten E5, de welverdiende rust is in zicht.