DUNO E5 redt het niet tegen HBS

9 september 2012 0:00

DUNO E5 - HBS 2-5

Waar zullen we eens beginnen? Wat een ochtend, wat een wedstrijd, wat een ongeregeldheden...
Alle spelers van de E5 waren aanwezig, Keren, Wim, Angel, Sean, Arda, Giovanni, Ryan...de een wat later dan de ander. Hulp kregen wij vandaag van Ingmar (E3), Bharan (F2) en Yusuf (F2). Fijn jongens! Hartstikke bedankt! Ik hoop dat we snel een complete E5 hebben, maar tot die tijd ben ik blij dat er spelers zoals jullie zijn die in willen vallen! Top!
Om 08:30 speelden wij tegen HBS E11.

De eerste helft viel mij op dat HBS ietsje sterker was dan DUNO en de 0-1 was ook vrij snel gemaakt. Jammer, maar we kunnen niet altijd de beste zijn. Toch kwam De E5 weer even terug en lieten zij zien dat de wedstrijd niet zo makkelijk gewonnen zou worden. Tussendoor werd scheidsrechter 1 ingewisseld door scheidsrechter 2.
Er werd leuk overgespeeld, goed vrij gelopen, maar echte kansen bleven uit voor DUNO, helaas. HBS daarentegen, wist haar kansen wel te benutten en gingen we met 0-2 de rust in. Hier en daar zag ik wat hangende koppies, maar kom op E5, dat kan ook gebeuren en maakt ons alleen meer alert voor de 2e helft en alle komende wedstrijden.

De 2e helft... Die begonnen we met scheidsrechter nummer 3! (???) Maar goed... De E5 wilde ervoor gaan en dat lieten zij zien door een mooi samenspel en het doelpunt gemaakt door Bharan! 1-2! Dat smaakte naar meer en door een doelpunt van Wim stonden we weer gelijk met 2-2! Vanaf dat moment werd de wedstrijd grimmiger en werd het een beetje flipperkastvoetbal. Ook de ouders van de HBS spelers hadden dit waarschijnlijk niet verwacht, want dat was te merken aan hun opmerkingen...jammer! Toch wist Duno (volgens mij was het Sean?) nog uit te halen op het doel van HBS, maar doordat de wachtende wisselspeler van HBS de bal uit de doel tikte, werd dit punt niet aan Duno toegekend, omdat scheidsrechter nummer 3 dit niet had gezien. Wel sportief dat de leider van HBS dit toegaf, alleen jammer dat dat dan weer na de wedstrijd gebeurd. Maar goed...2-2 nog steeds. Hierdoor was de concentratie uit de E5 en kreeg HBS weer de kans om door te breken en kansen te benutten. De 2-3 werd al snel gemaakt. Over de 2-4 valt nog een hele discussie te voeren... Keeper had de bal, lag op de grond, 2 tegenstanders waren druk bezig om de bal los te krijgen en zelfs werd er door HBS hands gemaakt. HBS wist hier uiteindelijk toch nog te scoren... Helaas paste scheidsrechter nummer 3 de regel om de keeper te beschermen niet toe, zag de handsbal niet en kende het doelpunt aan HBS toe. Waarschijnlijk was dit de genade klap voor de E5, want ook de 2-5 volgde hierna nog.

Ja...het zijn Etjes, ja het zijn kinderen, maar dit had niet nodig geweest. Zeker niet voor kinderen. Als deze 2 fouten ingezien waren, had de E5 alsnog verloren met 3-4. Verliezen is helemaal niet erg en hoort erbij, maar dan was het voor de kinderen wel eerlijk geweest.

Dame en heren, jullie hebben zeker goed gespeeld! HBS was wat sterker en hadden hoe dan ook gewonnen. Maandag en woensdag gaan we weer lekker trainen en gaan we nog wat extra oefenen op positie spelen en wat extra trainen op het aansluiten. Volgende week nieuwe ronde met nieuwe kansen!