Grote nederlaag DUNO D1 tegen VCS maar er lonkt beterschap

2 september 2012 0:00

VCS D1-DUNO D1 8-3 ( 4-1 )

Na een 0-0 gelijkspel vorige week tegen Haaglandia D4 moesten we nu aantreden tegen VCS.
De wedstrijd ging de eerste paar minuten redelijk op en neer. Toch was hetVCS datna een
minuut of 8 uit een corner de 1-0 maakten. Niet lang daarna maakten ze de 2-0 en de 3-0.

Kwamen wij dan helemaal niet meer in het spel voor? Dat viel wel mee. Er zaten bij ons
ook wel een paar aardige aanvallen bij en ook wat redelijke kansen. Uit een vrije trap voor
ons viel de mooie 3-1. Dus weer terug in de wedstrijd. Dachten we. Slordig balverlies op het
middenveld leide in blessuretijd de 4-1 in. Dit was ook de ruststand.
De tweede helft trokken we gelijk ten aanval en scoorde ook twee keer maar vcs deed dat vier keer.
Vandaar de uitslag van 8-3.
Er zaten redelijke momenten van onze kant in de wedstrijd maar ook gedeeltes die heel slordig waren.
We geven de doelpunten veel te gemakkelijk weg.En dit is geen kritiek op de verdediging of de keeper
want winnen doen je met z'n alle maar ook verliezen doe je met z'n allen.Wordt er voorin wat meer
en sneller druk gezet dan komt de verdediging ook niet zo onder druk te staan. Maar soms vielen de doelpunten
wel heel gemakkelijk.
Dingen die jullie worden geleerd op de training zie ik totaal niet terug in de wedstrijd. Het vrij lopen, het aanbieden,
de ruimte en de vrije man zoeken. Het aan de binnenkant dekken van je tegenstander in plaats van de buitenkant.
Niet door het midden uitverdedigen. Dit wordt jullie in de F al aangeleerd. We zitten nu in de D.
Ook mag het allemaal wel wat feller. Ik heb niet één van jullie op de grond zien liggen omdat die een sliding
had gemaakt. Het is niet erg als je vuil wordt. Even douchen en je bent weer schoon.
De tegenstanders hebben zo wel heel gemakkelijk een vrije doorgang.
Het klinkt allemaal behoorlijk negatief maar het is zoals het is. Ik heb uit betrouwbare bron gehoord dat het
een aantal weken duurt voordat dit soort mechanismen in het elftal sluipen.Laten we daar dan maar op hopen.
Aan de andere kant geld voor deze wedstrijd dat we tegen allemaal tweede jaars speelden. Wij doen het met
zes eerste jaars,een aantal jongens die doorgestroomd zijn van de D3 en een aantal nieuwe jongens. Dus moeten
jullie waarschijnlijk ook nog aan elkaar wennen.
Deze week weer hard trainen en dan volgende week weer nieuwe kansen tegen Semper Altius.
Al zal dit wederom niet gemakkelijk worden want die hebben al twee overwinningen achter hun naam staan.
Het is niet erg als er verloren wordt,als er maar strijd geleverd wordt.