Bal valt goede kant op voor DUNO D1

9 november 2015 0:00

Scheveningen D1 - Duno D1 0-1 (rust 0-0) Deze zaterdag begon zonnig en iedereen had er zin in. Om 08.15 waren onze mannen paraat om zich klaar te maken voor de wedstrijd tegen Scheveningen D1. Maar waar waren de tenues ? Het begon langzaam bewolkt te worden, waar was de zon ??? Na veel bellen en zoeken, bleken ze (een week lang) bij DUNO buiten te staan. Dus moest er snel iets anders worden verzonnen. Uiteindelijk kwam, om enkele minuten voor half tien, Jelle aanlopen met een tas met tenues. Ze hadden van alles bij elkaar gegraaid, maar het waren in elk geval de DUNO kleuren.

De wedstrijd kon daarna precies om half tien aanvangen, een half uur te laat. De zon begon langzaam weer te schijnen....DUNO begon furieus aan de wedstrijd en kreeg een aantal prima mogelijkheden voor de 0-1 maar telkens was het OF de sterke keeper van Scheveningen OF wat gebrek aan scherpte dat ervoor zorgde dat onze mannen de leiding (nog) niet namen. Scheveningen liet zich ook af en toe gevaarlijk voor het DUNO goal zien maar Romano bleek zaterdag niet te passeren.

Na een enerverende eerste helft, ging DUNO direct na rust weer direct op zoek naar een goal en het was Elian die na een prachtige rush knap afrondde. De terechte voorsprong voor DUNO, dat ook het betere van het spel had tot dat moment. De 0-2 hing ook in de lucht maar toen die niet viel, kreeg Scheveningen weer geloof in een resultaat. Danitsja en Issam bleven knap overeind in de storm van aanvallen die op hen afkwamen. De buitenspelval werd ook een aantal keren knap gebruikt, waardoor de aanval van Scheveningen (tot hun eigen frustratie) regelmatig buitenspel stond. De 1-1 hing in de lucht, maar viel niet.

In de laatste aanval, waarbij er een overtal aan aanvallers op het doel van DUNO afkwam, liepen twee aanvallers van Scheveningen in hun enthousiasme een meter voor de bal uit. Duidelijk buitenspel en direct floot de goed fluitende scheidsrechter af. Een prima resultaat, waarbij vooral opvalt dat er hard voor elkaar werd geknokt.

Jammer is, dat de beide coaches van Scheveningen niet zo heel goed tegen hun verlies konden en riepen dat de laatste aanval absoluut geen buitenspel was. Als supporters die vlak achter de grensrechter stonden, konden wij uitstekend zien dat de grensrechter het bij het juiste eind had. (vanuit de dug out is dit absoluut niet waarneembaar). Uitstekend gezien dus door de grensrechter. Een gelijkspel zou voor Scheveningen best verdiend zijn geweest, maar vandaag viel het eens onze kant op. Het was een leuke en aantrekkelijke wedstrijd. Jammer dat leiders met een voorbeeldfunctie zo reageren na de wedstrijd. Zaterdag thuis tegen HBS. Tot dan!