DUNO JO13-1 blijft bovenin meedraaien

13 maart 2017 0:00

Westlandia JO13-2 - DUNO JO13-1 (0-1)
Het is erop of er onder vandaag! Bij winst blijven we aansluiting houden met de bovenste teams, bij verlies is het min of meer einde seizoen. De thuiswedstrijd tegen Westlandia won Duno met 1-0, anders dan dat deze uitslag doet vermoeden was dit een vrij simpele overwinning. Vandaag op het onmogelijke tijdstip van 08:30 speelden we de wedstrijd op het hoofdveld van Westlandia. Een groot veld, mega veel reclame, een tribune, ja dit is een grote club geworden die respect afdwingt.

Gelukkig zijn we vandaag voor het eerst sinds tijden weer eens geheel compleet. Dat betekent vier spelers op de bank en dat is nooit leuk. De elf in de basis stonden tegenover een goed team. Net als bij ons met twee meiden in de gelederen die erg goed kunnen voetballen. Erg leuk altijd om te zien dat zulke meiden zo goed mee kunnen komen, inderdaad, net als bij ons maar wij hebben natuurlijk nog betere. Kom je het terrein bij Westlandia op en er is een wedstrijd bezig valt meteen het geweldige scorebord op. Die zou niet misstaan op ons complex. Een scorebord met van beide teams megagroot de logo's weergegeven. Zie bijgaande foto. De wedstrijd begon met aan de aftrap DUNO in een 4-4-2 formatie. Het was wat rommelig in de eerste minuten, beetje saai, niet veel kansen. De eerste kans was voor Westlandia in de 14e minuut met een bal tegen de paal. Thomas zorgde voor het verdere opruimen van de bal, DUNO was gewaarschuwd. Maar eigenlijk had DUNO een beetje het veldoverwicht naar mijn idee, zonder echt zelf gevaarlijk te worden.

JO13 1 Westlandia Doelpoging
Maar toen was DUNO aan zet. Jason brak meerdere keren door over rechts, hij speelde heel erg gedreven maar zo kennen wij hem. Niet alles lukt maar het blijft maar gaan. Hij passeerde een mannetje of vier maar zijn inzet was niet hard genoeg om de keeper in de problemen te brengen. Even later kreeg onze spits en goalgetter Justin een goede mogelijkheid maar hij had zijn vizier deze wedstrijd niet altijd even scherp staan en knalde de bal richting de kassen. Justin kreeg een tweede goede kans maar deze kon de keeper redden. Justin bleef geblesseerd achter maar kon gelukkig door. Dit was eigenlijk het meest noemenswaardige deze eerste helft, brilstand dus.
JO13 1 Westlandia Grady
Altijd weer de vraag hoe de teams de kleedkamer uit komen, soms als herboren, soms een stuk minder dan er voor. In dit geval leek Westlandia de iets meer aanvallende ploeg maar DUNO kreeg nu de betere kansen. Op een mooie pass vanaf het middenveld kreeg opnieuw onze spits een goede kans maar ook deze ging helaas naast, maar in de 34e minuut was het wel raak! Op een mooi passje vanaf het middenveld op Gradie sneed Gradie het strafschopgebied binnen maar werd knap naar de zijkant van dit strafschopgebied gedwongen. Hij kon de bal echter wel knap voorlangs steken richting de 2e paal waar Justin de bal voor het intikken had. Geweldig doelpunt!

Helaas werd de wedstrijd voor zo'n half uurtje stilgelegd, 1 van de meiden van Westlandia verdedigde Boris fel, terwijl ze ongeveer twee koppen kleiner was. Met een geweldige sliding tikte ze de bal voor zijn voeten weg en maakte er een corner van. Op de een of andere manier kwam ze volkomen verkeerd op de grond terecht en - naar later bleek - brak ze haar onderarm op twee plaatsen. Meteen werd 112 gebeld. Gelukkig kon onze Jelle direct hulp aanbieden, met zijn schat aan ervaring op het gebied van hulpverlening kon hij haar kalmeren want ze was natuurlijk volledig in paniek. Zo ook haar vader die toevallig als grensrechter vlak bij stond. Het gebeurde toevallig ook vlak voor mijn neus en ik zag de man wit wegtrekken. Maar het grietje was een geweldige bikkel, ze kreeg haar zenuwen in bedwang en wachtte rustig op de ambulance. Na de wedstrijd hebben we meteen gelapt en gaat Miranda wat leuks voor haar kopen. Wij wensen haar natuurlijk heel veel sterkte met het herstel en hopelijk kan ze weer snel voetballen.
JO13 1 Westlandia scrimmageHierna ging de wedstrijd verder voor de laatste 20 minuten en daarin kwam Duno een paar keer goed weg. Westlandia werd een paar keer gevaarlijk maar onze verdediging bleef stand houden. Thomas wordt steeds beter nadat hij dit seizoen vanaf het begin af aan flink heeft getobd met tal van blessures. Je ziet hem met een beetje wedstrijdritme steeds beter worden. Twee gezichten dus deze wedstrijd, lange tijd gedomineerd maar ook flink onder druk gestaan. We hebben dus goed de drie punten over de streep getrokken en dat is ook een compliment waard.

We blijven dus lekker meedoen bovenin! Enige minpunt deze wedstrijd is dat Ibi de pot won en alle vaders een euro aftroggelde. Dat smaakt naar meer en een nieuwe groepsapp is geboren. Volgende week spelen we weer lekker thuis, dan tegen Semper Altius. Als dat maar goed gaat want deze week kwamen ze volgens de KNVB ‘app' niet opdagen tegen KMD uit.