‘Vreemdelingenlegioen' van D1 kan geen vuist maken tegen Scheveningen

31 januari 2016 0:00

Gisteren stond de wedstrijd van DUNO D1 tegen Scheveningen op het programma. Op papier een te kloppen tegenstander, want voor de beker en in de heenwedstrijd was gewonnen, al was het steeds met klein verschil geweest. Hoe anders zou het vandaag gaan lopen?
DUNO D1 trad vandaag aan met een veredeld vreemdelingenlegioen. Freddy en Joël zijn op eigen verzoek naar de D2 gegaan. Danitsja was niet aanwezig, en Jordy zat aan de kant wegens een blessure. Wesley was niet fit en kon maar een deel van de wedstrijd meedoen. Vanuit de D2 waren Jason, Levi en Wim aanwezig, en vanuit de D3 Daniel en Giovanni.

Het was duidelijk dat het moeilijk was dit aan elkaar te smeden, en Scheveningen profiteerde volop van de misverstanden die regelmatig ontstonden. Het was dan ook niet verwonderlijk dat onze gasten op een 0-2 voorsprong kwamen. Niels wist even de spanning terug te brengen, maar voor rust werd de marge van twee alweer hersteld. Na rust hetzelfde beeld. DUNO wist nog wel een paar kansen te creëren, maar Scheveningen profiteerde optimaal van de ruimte die hen soms geboden werd.
Aan het eind van de wedstrijd moesten onze spelers spreekwoordelijk met de staart tussen de benen afdruipen, want de eindstand was 1-6, en dat kon niet eens onverdiend genoemd worden. De conclusie mag zijn, dat het bij de D1 teveel over de randzaken gaat, en te weinig over het voetbal zelf. Dat is al een tijdje op de trainingen te zien, maar kon tot dusver in de wedstrijden aardig worden verbloemd met niet onaardige resultaten. Tegen Scheveningen werden we genadeloos afgestraft.

Ik wens Jeffrey en John veel wijsheid toe om alsnog een ommekeer tot stand te brengen, en de neuzen allemaal dezelfde kant op te krijgen, want het seizoen is nog best lang.Uiteraard wil ik alle invallers bedanken dat ze bij ons wilden meespelen.