DUNO D1 speelt gelijk in oefenduel tegen KMD

18 oktober 2015 0:00

Het bekertoernooi is voorbij, en in afwachting van de competitie stond er een oefenwedstrijd tegen KMD op het programma. Er ontbraken nogal wat spelers van de D1: Justin, Issam, Freddy, Lars en Wesley speelden om uiteenlopende redenen niet mee. Gelukkig waren er wat spelers van de D2 en de D3 bereid de opengevallen plekken op te vullen. Vinnie, Giovanni, Jason, Levi en Wim zorgden ervoor dat er toch een representatief team op de been gebracht kon worden. Heren, hartelijk bedankt voor jullie inbreng.

KMD was in de eerste helft de gevaarlijkste ploeg, maar gelukkig stond hun vizier niet op scherp, en bij de eerste drie kansen hoefde Romano niet in te grijpen. Dat kon natuurlijk niet goed blijven gaan, en KMD wist verdiend op 0-1 te komen. DUNO werd slechts sporadisch gevaarlijk. Elian gaf een voorzet op Jason, maar zijn schot kon door de keeper over het doel worden getikt. Sem probeerde het met een afstandschot, maar ook nu was de keeper de winnaar.

De tweede helft gaf een wat ander beeld. DUNO was nu sterker dan de tegenstander, maar tot veel kansen leidde dat niet. Elian kreeg de bal in het strafschopgebied aangespeeld, en toen hij probeerde weg te draaien bij zijn tegenstander, werd hij gevloerd. Een penalty was het gevolg. Sem was ditmaal degene die achter de bal mocht plaatsvinden, en hij faalde niet (1-1). Verder gebeurde er niet veel in de tweede helft. Het hoogtepunt was dan ook de hond van Sem, die zijn kans schoon zag en het veld op rende. Gelukkig kon hij weer snel in zijn kraag worden gegrepen.

KMD kreeg nog één kans, of eigenlijk drie kansen in één aanval. Romano mengde zich nadrukkelijk in de strijd om de bal, maar klemvast wist hij deze niet te krijgen. Uiteindelijk werd de bal door de verdediging weggewerkt. Aan DUNO-zijde ook nog één kans. Een mooie voorzet van Jordi werd door Robin hard ingekopt, maar helaas recht door het midden, dus een prooi voor de keeper.

Hier bleef het bij, en over de hele wedstrijd gezien was dit een terechte uitslag. Voor volgende week staat er vooralsnog geen wedstrijd op het programma.