DUNO D1 worstelt zich langs Quick in oefenduel

11 december 2015 0:00

Op woensdag 9 december stond er een oefenwedstrijd gepland tegen Quick. Bij DUNO ontbraken er een aantal spelers om uiteenlopende redenen, en ook Quick was niet geheel compleet, waardoor er twee gelegenheidsteams op het veld kwamen te staan.Het spel was dan ook niet altijd oogstrelend, maar het harde werken van beide ploegen maakte een hoop goed.

Onze helden hadden niet lang nodig om te scoren. Een op maat gesneden corner van Robin werd in één keer op de pantoffel genomen door Justin, of was het toch een vijandelijke voet die de bal als laatste raakte. Zonder herhaling zullen we het nooit weten, maar de bal ging er wel fraai in. Nog voor rust wist DUNO een geruststellende voorsprong te pakken. Elian werd na een actie in het strafschopgebied onreglementair gestuit, al ging hij wel makkelijk naar het kunstgras. Sem had daar verder geen boodschap aan, en hij schoot de bal onberispelijk in. Aan de overkant gebeurde hetzelfde, en waar we dachten met twee doelpunten verschil te gaan rusten, kwamen we bedrogen uit. De strafschop van Quick ging er ook zonder problemen in. Een kleine domper voor DUNO, en een opsteker voor Quick.

In de tweede helft de rentree van Issam, die in de eerste helft nog sip aan de kant zat, in de veronderstelling dat hij helemaal geen speelminuten zou krijgen. Dat bleek gelukkig niet het geval, en in de tweede helft stond hij als vanouds zijn mannetje. Quick had een goede periode en was op jacht naar de gelijkmaker. Een verwoestend hard schot kon nog door invaller Gino worden geblokt, maar de aanval daarna was het toch raak. Romano zat er nog aan, maar kon helaas geen doelpunt voorkomen. Gelukkig kon ook DUNO de weg naar het doel vinden. Elian brak door, maar stuitte op de keeper. De rebound van Justin ging over. Tot overmaat van ramp wist Quick zelfs op voorsprong te komen (2-3). De ommekeer leek compleet, maar onze helden rechtten de ruggen.

De keeper van Quick was niet groot, en Robin besloot hem maar eens van afstand onder vuur te nemen. Deze bal was zo goed geplaatst, dat de keeper er met geen mogelijkheid bij kon komen (3-3). Het werd een wedstrijd waarin de kansen continu keerden. Nu was het weer DUNO dat op jacht ging naar de overwinning. Elian speelde zich fraai vrij en bediende Niels op maat (4-3). De laatste kans was voor Quick maar de bal ging naast, en dus mochten onze helden de overwinning vieren. Aanstaande zaterdag weer een harde dobber in de uitwedstrijd tegen HBS.